Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2006

Η Αναστροφή της Αλήθειας


Parathetw aftousio pou ton Politi tis Kyriakis. En pellogiatro oulloi pou theloumen.


Ο Κωστής, άκληρος από τη Ζώδια ψήφισε ΟΧΙ για να μην πιάσει ο Γιαννής ο ανιψιός του τα χωράφκια του. Ακούστηκε να λέει μέσα στον καφενέ των Λατσιών: "Ναι ρε, εννά ψηφίσω Ναι για να φορτωθεί ο Γιαννής ριάλια".

Οι Λεμεσιανοί, οι Σκαλιώτες, οι Αγιαναπήτες και κατά κανόνα οι Παφίτες, ψήφισαν ΟΧΙ για να μη χάσει αξία η γη τους. Οι στρατιωτικοί ψήφισαν ΟΧΙ για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Ο Χριστόδουλος, μεγαλόσχημος τότε οικονομολόγος και ο Τάσσος έπεισαν τους προβατοκέφαλους ότι θα ταΐζαμε τους Τουρκοκύπριους για δέκα χρόνια μέχρι να μας "φτάσουν" και ψήφισαν ΟΧΙ για να γλυτώσουν το ξιπούντζιασμα.

Οι κυβερνητικοί και γενικά το κατεστημένο των διασυνδέσεων, ψήφισαν ΟΧΙ για να μην αλλάξει το status quo και χάσουν τους προβιβασμούς και τις προσαυξήσεις.
ΝΑΙ, ψήφισαν οι πλούσιοι Βαρωσιώτες, κάποιοι άκληροι, οι έχοντες χωράφια και σπίτια στα κατεχόμενα που δεν έχουν πλήρως αποβλακωθεί από την προσφυγιά, οι πολυ-πολιτισμικοί και αυτοί που ασφυκτιούν να ζουν πίσω από πράσινες γραμμές. Ψήφισαν ΝΑΙ οι οραματιστές, οι διανοούμενοι και οι μακρόθωροι, αυτοί που μπορούσαν να δουν το μέλλον.

Ψήφισαν ΟΧΙ οι μαθητές του Ουράνιου, της κυρίας Αγγελίδου και ΝΑΙ ψήφισαν οι απόφοιτοι του English School, του Pascal και του Grammar School. Οι παπάδες, οι Μοναχοί, οι Ηγούμενοι και σχεδόν όλοι οι Επίσκοποι ψήφισαν ΟΧΙ. Οι κλεφταράδες του χρηματιστηρίου και όλοι οι άλλοι οι τρώγοντες από κυβερνητικά κονδύλια ψήφισαν ΟΧΙ. ΟΧΙ ψήφισαν επίσης οι πλείστοι των εναπομείναντων οπαδών της ΕΟΚΑ κυρίως αυτοί που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους με αργύρια, ΟΧΙ και αυτοί που είχαν ως χόμπι τους να σφάζουν Τούρκους, οι παλιοί Γιωρκατζηκοί, ο Τάσσος και η παρέα του και ένα τμήμα του ΑΚΕΛ, αρκετά μεγάλο, που επηρεάστηκε από τον παχουλοδροσάτο και τα φραστικά του κόλπα (φυσικά το "επηρεάστηκε" είναι σχήμα λόγου γιατί ο πραγματικός γνώμονας της απόφασής τους ήταν η πούγκα τους).

Όλοι οι πιο πάνω είναι προδότες της πατρίδας τους διότι πούλησαν τη μισή Κύπρο στους Τούρκους - όχι στους Τουρκοκύπριους - στους Τούρκους, για να μη ζημιώσουν, να μη ρισκάρουν οτιδήποτε ή να επηρεαστούν οι φοβίες τους.
Αυτοί οι παραδόπιστοι και συμφεροντολόγοι ονομάστηκαν πατριώτες, ελληνορθόδοξοι ή φουστανελάδες.

Ψήφισαν ΟΧΙ επίσης οι τραυματικοί, οι έχοντες φοβίες από την εισβολή και γενικώς οι πάσχοντες από μετατραυματικό σύνδρομο που αρνήθηκαν να κάνουν θεραπεία. Αυτούς δεν μπορώ να τους βάλω στην πιο πάνω κατηγορία των προδοτών διότι έχουν πρόβλημα.

Οι θεωρητικοί της αντίδρασης (Τάσσος και Σια) έστησαν μιαν ομπρέλα για να στεγάσουν και να αππώσουν όλους αυτούς τους στενοκέφαλους, τους συμφεροντολόγους και τους φοβικούς που ψήφισαν υπέρ της διχοτόμησης. Τους ονόμασαν "Έλληνες Πατριώτες". Κατά το νέο δόγμα, πατριώτης είναι ο στενοκέφαλος, ο φασίστας, ο ρατσιστής, ο αγράμματος, ο συμφεροντολόγος, ο αφελής και ο φοβικός. Οι άλλοι, οι πιο προοδευτικοί, οι μορφωμένοι, οι οραματιστές, ονομάστηκαν προδότες.

Η Κύπρος δηλαδή έχει 75% πατριώτες με αρχηγό τον Χριστόφια, τον Ομήρου και τον Τάσσο (καπετάνιους αναγνωρισμένης πατριωτικής αξίας) και 25% προδότες χωρίς ουσιαστικό αρχηγό γιατί κανείς δεν τους αναλαμβάνει πλήρως. Κανένας δεν αναλαμβάνει να είναι αρχηγός των προδοτών. Σε αυτή τη χώρα έχουν αντιστραφεί τα πάντα λόγω πολιτικής και ηθικής διαφθοράς.

Οι συμφεροντολόγοι, οι φοβητσιάρηδες, οι κλέφτες, οι στενοκέφαλοι, οι βλάκες και γενικά οι οπισθοδρομικοί ονομάζονται πατριώτες, πουλούν ελληνική σημαία και ελέγχουν το κουβέρνο. Οι οραματιστές, οι μακρόθωροι, αυτοί που ήθελαν να επιστρέψουν στα σπίτια και στα χωράφια τους, αυτοί που δε θέλουν τη διχοτόμηση, αυτοί που πραγματικά δεν ξεχνούν, ονομάζονται προδότες. Έχουν εκδιωχθεί από τα κύρια κόμματα, εκτός ίσως από το ΔΗ.ΣΥ. που ακόμα τους στηρίζει κάπως και ο μόνος που ίσως τους εναγκαλίζεται είναι ο Παπαπέτρου των ΕΔΗ, ένας αρχηγός του 4%.
Αυτό είναι το ηθικό επίπεδο της νήσου Κύπρου, αυτοί είναι οι Κύπριοι και αυτοί οι αρχηγοί τους. Μοναδικό κίνητρο πάντα το συμφέρον, πυξίδα του "εγώ και η φάρα μου" και στ' αρχίδια μας πατρίδες και πατριωτισμοί. Η προπαγάνδα και τα εξαγορασμένα ΜΜΕ θα μας δώσουν και την πατριωτική κάλυψη.



του Γιάγκου Μικελλίδη

Comments:
Παραθέτω κι εγώ απ' τον ίδιο "Πολίτη", της ίδιας Κυριακής:

"Κουίζ: Είναι πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκή χώρα. Διαφημίζει την κορμάρα του σε ειδική ιστοσελίδα για ομοφυλόφιλους και εγκαταλείπει τα Σαββατοκύριακα το πόστο του για τις ερωτικές συνευρέσεις του. Εν ολίγοις η εξωτερική μας πολιτική σε ειδικές αποστολές! Όποιος τον βρει κερδίζει μια σειρά του Discovery από τη στήλη".

Είναι αυτό δημοσιογραφία; Ή μήπως είναι το τελευταίο, κατώτατο σκαλοπάτι του κιτρινισμού, της έλλειψης ήθους και της απόλυτης ξεφτίλας;
Αιδώς, Αργείοι!
 
den katalava to point sou. to provlima einai i dimosiografia i o presvis pou kamnei poutanies ?(eshei hazin na plironi tin sindromi sti selida me tous omofilofilous me lefta tis kyvernisis)
 
Με λίγα λόγια, εκάτσαμεν πάνω?
 
η κκελλέ μας εν μες την βούρκαν αγαπητή δρακούνα...
 
sto sigkekrimeno diselido tis efimeridas politis (epidi tigxanei na xero kala tin domi tis) iparxoun episis oi stiles tou thouki (apo opou parthike to apospasma tou filou en plo) kai o sinigoros tou diavolou...

WHY ON EARTH WOULD SOMEBODY READ YIANGOS MIKELLIDIS?! (brr.. btw eshei ta me jini tin elita pou parousiazei to tolmo. giafto en kathe mera stin ekpompi tis)
 
o thoukis agapite en plo, einai mia stili pou skopo exei na diakomodisi, na kafstiriasei kai na eironeftei ta kakos exonta tou topou mas.. ola einai grammena se afto to styl

genika to sigkekrimeno diselido den einai poli sovaro. afou pianei 3/4 mias selidas o yiangos mikellidis!
 
@firfiris:

Το πρόβλημα είναι βεβαίως η μη-δημοσιογραφία που ασκεί το συγκεκριμένο αρθρίδιο.
Ο πρέσβυς που κάνει πουτανιές (ή, μάλλον, "πουστιές"), εννοείται ότι δεν μας ενδιαφέρει. Ενδεχομένως να ενδιαφέρει την Τατιάνα (που κάνει "τατιανιές" κι αυτή), αλλά όχι εμάς.
Αν είχε (ο δημοσιογράφος) να του προσάψει ότι είναι διεφθαρμένος, ότι χρηματίζεται, ότι είναι εγκληματίας, τότε, ναι. Αλλά το γεγονός ότι "το τρίβει το πιπέρι", "τον ξεσκονίζει τον κουραμπιέ" και "το σηκώνει το σακάκι" (αν τα κάνει όλα αυτά) τι έχει να συνεισφέρει στην ενημέρωσή μας; Μήπως τίποτα, κι απλώς συνιστά κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ή, ακόμη, εμπαθής κίνηση του συντάκτη του σχολιού, μετά το... χωρισμό του με τον εν λόγω πρέσβυ (αστειάκι);


@michaella:

Το γνωρίζω ότι πρόκειται για στήλη παραπολιτικών, με "ελευθεριάζον" ύφος και εύθυμο τρόπο γραφής. Τέτοιες στήλες υπάρχουν σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου -έχω γράψει κι εγώ τέτοιες- και δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές είναι οι πρώτες που διαβάζω σε μια εφημερίδα. Γι' αυτό δεν θα έλεγα ότι τέτοια δισέλιδα δεν είναι σοβαρά. Αντιθέτως, στις στήλες των παραπολιτικών φαίνεται πολλές φορές η δημοσιογραφική δεινότητα, σοφία και επάρκεια του συντάκτη και αποτελούν "τα καλύτερα μαθήματα" δημοσιογραφίας προς επίδοξους ρεπόρτερ.
Αλλά το συγκεκριμένο σχόλιο υπερέβη τα εσκαμμένα. Είναι λίβελλος. Και δεν πιστεύω ότι ο συντάκτης του (παρά το χιουμοριστικό, φυσικά, στιλ που υιοθετεί στον τρόπο γραφής του) αστειευόταν. Το αντίθετο, μάλιστα. Μιλούσε πολύ σοβαρά και ήταν προφανές ότι ήθελε να "καρφώσει" τον εν λόγω πρέσβυ, αποκαλύπτοντας τις "παρεκκλίνουσες" σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το ερώτημα είναι "γιατί";
 
to theman einai oti o presvis einai presvis, ekprosopa olokliri tin hora. oso kai na to paizoumen fileleftheroi neo-psevdo-evropaioi akoma to ppoustlikki den poula stin politiki oute voitha tin kypro (kai diahorizo to ppoustlikki pou tin omofylofilia, kathenas me ta gousta tou etsi?) en ginete kyrie na eisai presvis, na ekprosopas mia hora (pou thelei na deihtei logo tou provlimatos tis) jie na mou pozareis mesa se selides tou internet. na ton dkioksoun jie na valoun allon ...eee ooo epollinasin oi ppoustides mes tin lemeso pou lalei ji o tsioupis...
 
Συγγνώμη φίλε firfiri, είδες εσύ κανένα σάιτ που να δείχνει τον εν λόγω πρέσβυ να παριστάνει τη Μέριλιν Μονρόε; Γιατί εγώ, πάντως, το μόνο που είδα ήταν ένα ανώνυμο κακοήθες σχόλιο με ασαφείς αιχμές, αοριστίες και υπονοούμενα...

Υ.Γ.: Αν είναι έτσι, τότε πώς κάνει καριέρα ο Τόνι Μπλερ;;; :)
 
i gynaika tou kaisara den prepei mono na einai timia, alla kai na fainete timia. eheis dikio, ta kakoithi sholia den ehoun, i den prepei na ehoun topo stin koinonia mas, alla ehoun megalo rolo na diadramatisoun stin politiki.
logo tis thesis tis, diladi na diamorfoni politiki, na ekprosopei, na antiprosopevei, na harasseis stratigiki kai outo kathexis, den prepei na yparhei perithori amfivolias.
exallou apo ola ta kakoithi sholia kai koutsombolia kati tetoio mborei efkola na dierevnithi. mborei edw stin kypro na xeroume to epipedo diafthoras kai diaplokis twn politikwn mas, omws sto exwteriko prepei na stelnoume to kalitero.

stin aigypto o presvis mas katigorithike gia ashetes dapanes, gia party hollywoodianwn diastaseon kai gia to oti me ta lefta tis kyvernisis apoktise tin megaliteri prosopiki kava sto kairo. O presvis mas stin rossia katigorithike mazi me ypallilous tis presvias oti ekdidan vises gia kypro enanti amoivis. allos presvis katigorithike oti parenohlouse sexoualika yfistamenous tous. tha se paraxeneve to loipon ena tetoio "kakoithes" sholio?

idika ston tomea tis diplomatias etsi tsapatsoulies den ehoun horo, eite einai alitheis, eite kakoithis.
 
Έχεις απόλυτο δίκιο. Απλώς, αυτό που λέω εγώ είναι ότι άλλο η διαφθορά και οι παρανομίες (όπως ακριβώς αυτές που περιγράφεις που έκαναν άλλοι διπλωμάτες: δαπάνες για προσωπικά έξοδα, παράνομες εκδόσεις βίζας, σεξουαλική παρενόχληση) και άλλο οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου. Από τη στιγμή που κάποιος είναι εντάξει στα καθήκοντά του, τι σημασία έχει τι κάνει στο κρεβάτι του, στην ιδιωτική του ζωή; Δεν είναι παράνομο.
Τώρα, βέβαια, αν εκθέτει τη χώρα με το να δημοσιοποιεί φωτογραφίες του στο διαδίκτυο, αυτό είναι άλλο. Αλλά είναι πράγματι έτσι;

Υ.Γ.: Για να το ελαφρύνουμε και λίγο το θέμα, ξέρεις (ή κάποιος άλλος από εδώ) για ποιον πρέσβυ μιλά το σχόλιο; :)
 
den ehw ypopsi mou gia pion presvi mila to arthro. apla an prosexoume to epipedo politikis orimotitas allon horon kai anaptigmenwn dimokratiwn (UK, USA, Canada, kai gennika olon ton dytikoevropaikon horon simperilambanomenou tis Australias kai tis Neas Zilandias) tetoia pramata den ginontai, i an ginoun ta idia i paromia amesos o presvis pavete. dame o klinton gia mian tatsa jie ehase tin proedria...distihos otan eisai presvis o diahorismos tis prosopikis apo tin politiki zwi einai adynatos, ena kai to afto, eitai mas aresei eite ohi, dioti stin hora pou evriskete ekprosopei tin diki tou kai i symperifora tou prepei na einai typos kai ypogrammos.
 
Μα έφυες ένα post?? Πούντο τζίνο των FF.C?
 
erm tehniko provlima. na to xanavalw molis ertw pou to mathima
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?