Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2006

H Άρια Φυλή


Το Μάϊο του 2007 παραιτείται ο Βρεττανός Πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ. Ζήτω που καήκαμε. Τί μας νοιάζει εμάς, αν παραιτείται ο Τόνυ Μπλερ, σαμπώς δεν φτάνει που η γυναίκα του αντιπροσωπεύει τους Όραμς και πληρώνεται από Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες. Σιγά την είδηση…
Δεν σας κάνει αίσθηση η είδηση; Να σας την ξαναγράψω υπογραμμίζοντας τα σημαντικά στοιχεία μπας και μπορέσουμε να κάνουμε παραλληλισμό με την Κύπρο.

Παραιτείται o Βρεττανός Πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ. “Παραιτείται Πρωθυπουργός!” Σε ποιό πλανήτη συνέβηκε αυτό; Ποιά γενετική μετάλλαξη επέτρεψε σε κάποιο να αποκτήσει ευθιξία; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παραιτήθηκαν 2 υφυπουργοί της κυβέρνησής του και 5 βουλευτές του κόμματός του διότι διαφωνούν με τους χειρισμούς του! Ποιοί; Η άτιμη ράτσα των Εγγλέζων που θέλει το κακό της Κύπρου, που παρτάρει τους Τουρκοκύπριους και έχει τις βάσεις που δεν μας δίνουν ενοίκιο; Σκατόρατσα Εγγλέζοι, γιαυτό δεν τους θέλει ο Τάσσος.

Ακούς εκεί! Να παραιτείται πρωθυπουργός και υπουργοί ενώ βρίσκονται στην εξουσία! Να γιατί δεν τους θέλουμε τους Εγγλέζους και να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε ότι είναι διαόλου κάλτσα και θέλουν το κακό της Κύπρου (γιαυτό και κατεβαίνουν τουρίστες εκάτοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο). Αλλά και στην Κύπρο έχουμε ευθιξία έτσι; Και στην Κύπρο ξέρουμε πότε να παραιτούμαστε έτσι; Αρχίδια καλαβρέζικα και το μουνί της Χάϊδως που έχουμε ευθιξία.

Η πιό παλαιά πράξη ευθιξίας που θυμάμαι εγώ ήταν όταν εμούνταρεν η ΜΜΑΔ μες τον Χλώρακα (με τα περίφημα αγγούρια) για να σταματήσει καυγά και τους καθάρισε όλους. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, επί Κληρίδη, υπέβαλε παραίτηση την οποία δεν δέχτηκε ο πρόεδρος. Στη δεύτερη διακυβέρνηση Κληρίδη ο Γιαννάκης Ομήρου, τότε Υπουργός Άμυνας υπέβαλε παραίτηση μιας και δεν ήρθαν οι S-300 στην Κύπρο. Ο Κληρίδης δέχτηκε αν και θα έπρεπε να παραιτηθεί και ο ίδιος μιας και οι πυραύλοι ήταν η αιχμή του δόρατός του στην προεκλογική εκστρατία. Είμαι σίγουρος πως κάποιος υπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί και για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου αλλά όλοι, κυβέρνηση και μη, ήταν τόσο μπλεγμένοι μέσα στο βούρκο και στις τσέπες του κόσμου που αν παραιτούντας όσοι έπρεπε θα μέναμε χωρίς κυβέρνηση και κόμματα. Τζι ο Πουργουρίδης εννά παραιτηθεί ακόμα...

Τουλάχιστο όμως ο Κληρίδης, και ο Βασιλείου, ακόμη κι ο μακαρίτης ο Κυπριανού, δεν εκλέγονταν υποσχόμενοι αξιοκρατία ή μεγάλες αλλαγές αλλά το αντίθετο μάλιστα. “Τάξε μου, τάξε μου” που λέει και το τραγούδι. Μάλιστα επί Κυπριανού αν ήσουν κυβερνητικός έπρεπε να έχεις κάρτα μέλους του ΔΗ.ΚΟ και να κρατάς και την Ελευθεροτυπία παραμάσχαλα (λέγεται). Και φτάνουμε στη σημερινή Κυβέρνηση της Αλλαγής.

Ο Τάσσος εκλέγηκε με σύνθημα του την αλλαγή και την αξιοκρατία με την υποστήριξη τον Αριστερών, Κεντροαρίστερών κλπ κομμάτων. Δηλαδή του ΑΚΕΛ που δεν χωνεύει τον αντιλαϊκό κι αναξιοκρατικό ΔΗ.ΣΥ, και την ΕΔΕΚ που νιώθει πως την γέλασε ο ΔΗ.ΣΥ στην μοιρασία. Ο δε ΔΗ.ΣΥ μένει αντιπολίτευση με τα χέρια δεμμένα και έξω από υπουργεία και ημικρατικούς.

Η υπουργός του ΑΚΕΛ, Ντίνα Ακκελίδου αναλαμβάνει Υπουργός και τα απόρρητα έγγραφα τα κρούζουν σε φούρνους στο Ακάκι. Πού να ξέρει η γυναίκα; Σαμπώς τζιαι διά της αναφορά κανένας; Τι κι αν αρχή της διοίκησης είναι ο έλεγχος; Τί κι αν στο τέλος της ημέρας ο Υπουργός είναι υπόλογος στον Πρόεδρο κι ο πρόεδρος στο λαό; Η γυναίκα έκατσε τζιαι δεν ετάρασσε. Έπρεπε να την παρούν δικαστήριο για άλλη υπόθεση (παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης) που αν και δεν έφταιε η Υπουργός εντούτις τότε και μόνον τότες παραιτήθηκε. Η Κυβέρνηση και η (τότε) Τριμερής φυσικά φταιν τους προηγούμενους (όϊ πως ήταν το ΔΗΚΟ ποττέ Κυβέρνηση με 50%-50% τα υπουργεία με το ΔΗΣΥ).

Ο Δώρος Θεοδώρου, εκτός που έφκαλεν ούλλες της ανατολικοευρωπαίες πουτάνες, κολλά όπως την βδέλλα πάνω στην καρέκλα παρόλο που ο ΠΟΛΙΤΗΣ δημοσίευσε βίτεο ΜΜΑΔΙΤΕΣ να κουπανιούν μεθυσμένους φοιτητές. Εγώ ήμουν Καναδά τότε και είδα το βίτεο και ο Δώρος μετά που μέρες. Ως σοβαρός άνθρωπος μας εξήγησε και γιατί δεν το είδε “η οθόνη μου δεν δούλευε”. Εν έσιει άλλα κκομπιούτερ η αστυνομία έννε; Να του κάμουμεν έρανο να του πιάμεν μια οθόνη του φτωχού. Φυσικά και δεν φταίει ο υπουργός για τον ξυλοδαρμό. Φταίει ο προηγούμενος διότι τούτη εν νοοτροπία που προηγούμενες κυβερνήσεις. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ. Εννα έφκαλλες καντήλες τζιαι αφθες αν επαραιτήσουν. Προχωρούμεν.

Η πτήση της HELIOS βαίνει μοιραία. Σιγά να μεν παραιτηθεί ο Χάρης. Ύστερα ποιός εννα τα κάμνει μπίλιες με τους φορτηγατζήδες; Ε, ρε Αβέρωφ που θέλετε ούλλοι σας. Τι κι αν πέθανε 0.02% του πληθυσμού μας (κάπου εδιάωασα την στατιστική, μεν με κρεμμάσετε αν εν λάθος). Εν δυνατόν να ευθύνεται υπουργός συγκοινωνιών άμα ππέφτουν τα αεροπλάνα; Αστεία πράματα! Φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση of course που έφκαλεν την άδεια. Α, ρε κρεμμάλα που θέλετε. Παλιοσυναγερμέ, κατάστρεψες την Κύπρο.

Ο Μάκης Κεραυνός, ένας από τους πραγματικά καλούς υπουργούς της Κυβέρνησης ήβρεν φαϊ στην Ελληνική Τράπεζα τζιαι εγίνηκε καπνός (Κεραυνός-Καπνός, ακούγετε κι ωραία). Όϊ πως βλάφτει δηλαδή να είσαι Υπουργός Οικονομικών τζιαι να τα ξαπολάς για να αναλάβεις μιαν που τες μεγαλύτερες τράπεζες της ίδιας χώρας και μάλιστα αμέσως...Τίποτε μεμπτό...

Για να καταλάβετε το χάλι της συγκεκριμένης Κυβέρνησης (όϊ πως οι προηγούμενες εν υποδείγματα δηλαδή) εφώναζεν η ΕΔΕΚ πως αδικηθήκαν αξιωματικοί ΕΔΕΚικοί στις προαγωγές της Εθνικής Φρουράς! Πού είναι η αξιοκρατία όταν μιλά ένα εκ των κομμάτων της συγκυβέρνησης για κομματικές αδικίες, και πόσο χάλια κυβέρνηση πρέπει να είσαι για να είσαι μέρος της κυβέρνησης και πάλι να αδικείσαι; Ευτυχώς δεν εφταίξαν τον Συναγερμό τωρά. Αν το εκάμναν θα παραιτούμουν εγώ που Κύπριος.

Φυσικά έκαμε και καλά αυτή η κυβέρνηση. Μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμα. Αλλά το έπραξε γαλεύκωντας τους ημικρατικούς οπόταν μιλάμε για θεραπεία του συμπτώματος και όχι της ασθένειας. Παρατήνουν το όριο αφυπηρέτησης αντί να αλλάξουν το όλο σύστημα συντάξεων πράγμα που αποτελεί έμμεση φορολογία στις νέες γενεές που δεν έχουν ψήφο κι ούτε εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση. Σκουπίζουν τη βρωμιά κάτω από το χαλί να την βρεί άλλος πιο μετά, όταν οι ίδιοι θα είναι κάπου μακριά απολαμβάνοντας της παχυλές τους συντάξεις. Δυστυχώς όμως μες τη βρωμιά είναι και κυβέρνηση κι αντιπολίτευση, όλοι με τα χέρια μέσα στο μέλι της εξουσίας.

Στα αθλητικά, ο πρόεδρος είπε πως θέλει να υποστηρίξει τον Μάρκο Παγδατή. Καλά που δεν σε εκαύλιασεν ο Παγδατής. Too little too late! Η αθλητική υποστήριξη εν ΠΡΙΝ να διακριθεί ο αθλητής και όχι μετά. Να σημειωθεί πως ο Παγδατής ξεκίνησε να προπονείται επί κυβερνήσεως Κληρίδη. Δεν έπιασεν γρόσι αλλά ο αέρας ήταν αλλιώτικος τότε!

Είναι κυβέρνηση της Αλλαγής αυτή; Φυσικά! Αλλάξαν μας τα φώτα. Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι σαν τους Εγγλέζους, την βρωμόρατσα που ατιμάσαν την Κύπρο. Δεν είμαστε το ίδιο κουμάσι με τους μαλακοκαύληδες ασπρουλιάρηδες ιμπεριαλιστές. Εμείς είμαστε κάτι καλύτερο, κάτι ανώτερο. Η Άρια Φυλή της Παγκόσμιας Πολιτικής. Ποτέ λάθος. Πάντα σωστοί.

Comments:
File Firfiri,

O Blair eshi hronia pou prospathei na paraitithei. Kai gia na eimaste eilikrineis den einai paraitisi pou tha dwkei alla 'he will step down' opws (taha mou) eihe symfwnisei me ton Gordon Brown prin kan eklegei to 1997.

Otan epaneklegike to 2005 yperhe ypotithetai shedio diadohis tou Blair. O ntoros den einai epeidi ta ekame &*** alla epeidi oi Ergatikoi foountai oti an den ginei smooth transition of leadership (opws esymfwnisan eipame) en na hasoun tis epomenes ekloges.

O Blair den parateitai gia kamia pou tis petyhemenes politikes tou: Afanistan, Iraq, War on Terror in general, ta perifima WMD pou ektipousan to Londino se 20 lepta akoma en na ta evroun stin Bavdati, to Hutton Enquiry pou efimwse to BBC, ton adikohameno Vraziliano pou ekatharisan ws tromokrati enw o anthrwpos epiene stin doulia tou kai gia ena swro alla pramata pou thwreis ama zei sto Londino.

Peritto na pw oti to Tube en to esase kai kathe lio ehoume delays, strikes, and temporary closures. Vreshei tube slows down, eshi pyra tube slows down, hionizei pale ta idia.
Ithela na xerw ti tha ginei stous Olympiakous en na katareusei oulo to systema ektos pou tis grammes pou pan sto Olympiako hwrio.
Genika etsi afron prwthypourgo eshi hronia na doun oi Aggloi.

Na me pw kai gia ta panepistimia pou den xeroun pleon ti ginetai, to NHS pou doulefkei pompa, ta scandalo pou ekamna Lords opion ediouse lefta sto komma, to glypsimo ston Bush. Koubaroi na itan en na eishe eleos. Pou ithele na allaxei ton nomo gia proswpokratisi wste na mporei h astynomia na krata opio thelei mehri kai 90 meres hwris opiadipote kataggelia - kai touto gia na diafylaxei British liberty. Pe allo re. Pou opote ton estrimwhne to party tous elee 'trust me I know what I am doing'. Does it ring a bell?

To moral tis istorias einai aplo. Den einai kalitera ta pramata stin Agglia aplws logo megethous kai poli kalou PR xehniountai. Stin Kypro omws oute kan me to PR den asholountai, anioun to stoma tous kai opio parei o haros. Nai h Kyvernisi mas eshi ta halia tis, alla dystihws den ehei kai polles diafores pou proigoumenes kyverniseis. Alla telika pantou skata ginountai.
 
Φυσικά και υπάρχει σχέδιο διαδοχής του Blair. Από τον David Cameron!
 
@anonymous

tis politikes exelixeis stin agglia parakolouthw tis stena eneka spoudon. egw den eipa oti ta pramata einai kalitera stin agglia apo plevras kyvernsis, oute milisa gia dimosies dapanes, etc etc. emena to thema pou ethixa einai to thema tis politikis efthixias.

o blair ehei kairo pou eprepe na paraitithei, epitelous to kanei. stin kypro etsi prama den ehoume. damai o kliridis ethele na fkei proedros gia kati mines!!!
episeis, vouleftes tou labor party (5 of them) eparetithikan akrivos giati diafonoun me ton blair pou ta kamnei bilies.
o David Cook mipos den paraitithike logo tou polemou sto Iraq? Stin kypro kaneis shedon den paraitite, shedon kaneis den ehei axies gia na thiktoun. aftos einai o skopos tou arthrou kai ohi i aggliki kivernisi. O david blunkett paretithike dioti katigorithike (horis na apodikti) pws evale meso gia to nanny tis kafkas tou, i opoia hrisimopoiise kai isitiria trenou pou dikaioutan o blunkett (gia ekeinon kai tin mnisti tou) eno den mporei na theorite filenada tou eneka tou oti itan pantremeni.

Afti tin efthixia den tin ehoume stin kypro. jie oso skata jie nan i agglia parapanw skata pou tin kypro den einai. mborei na eshei delays to tube jie to fucking picadilly jie ta northern lines, alla toulahisto laloun sou to. dokimase piase leoforio stin kypro jie xanamiloumen.

filika
 
sorry, Robin Cook ithela na pw
 
Kai milontas gia efthixia oriste kai i omilia paraitisis tu Robin Cook sti vouli ton antiprosopon tis opoias igito. Anthropos me ithos, arhes, kai arhidia.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/2859431.stm
 
Firfiri
Anonymous edw. Sorry gia to anonymous itan na evala onoma kai epatisa publish enw ithela na kamw preview.

Vasika symfwnoume meses akres. Alla gia ton makariti Robin Cook prepei na poume oti o typos efye epeidi den to epairne ton klima anyway. Nai eperaitithike gia logous ithikis alla gia pou ita na ton fan gia pou en na eshize ta defkerka tou me ton Blair gia auto kai tin ekane pe elafra pidimatakia.

Isos auto einai kai to provlima tis politikis osoi ehoun antropoi pan spiti tous oi ypoloipoi meiniskoun kai tyranoun mas.

O Blunkett mporei na efye alla itan jiairos tou. Eishe alla katorthwmata sto energitiko tou kai telika h kouventa me tin nanny epeire ton.

Omws giati na paretoun oi lohagoi kai o stratigos na synehizei akathektos? Touto gia den mas provlimatizei?

Isos telika h Kypros na einai ontws entelws halia. Alla oso parapano kairo menw Agglia toso parapano megalwnei to frustration mou. Maybe the garden is greener on the other side.

Gia ta lewforia stin Kypro ti na sou pw. En ixera oti ehoume lewforia. Alla kai pou tin alli ti na kamw ta delays h ta suspensions ama thelw na paw kapou? En na tous pw empeirazei toulahiston stin Kypro DEN ehoume lewforia. Episis psaxe na deis kai poso kerdos vkaloun touta ta gerima PFI schemes, opou mia idiwtiki etairia pianei to elegho mias grammis fails to deliver spectacularly, epeidi en theloun na kamoun ependysi se ypodomi pou den einai diki tous, vkaloun ta lefta tous mia hara pou emas kai meta erkete to Transport for London kai valei tous ena ilithio prostimo. So what re megale? Vkaloun ekatomyria kai pliroun prostimo merikes hiliades.

Ena prama ehw na sas pw piaste Northern Line wra aihmis kai na thelete na pate pera pou Finchley Central. Aisto kalitera, me podilato paeis pio gliora. Isos to apokoryfoma einai otan sou lene oti h tade grammi douleukei kanonika. To kanoniko is worth reporting - yioupi.


Alla kata ta alla London is a world class city.

Auta.
 
e demitri proetimasme lio psixologika giati ekontepsan oi meres na epistrepso london

kamnoun akoma planned closures kathe savvaotkiriako? epidi arkepsa na dierotoume ti sto thkiaolo sazoun pou to arnos grove os to cockfosters mia fora ton mina! oi stathmoi en gerimoi, je jines oi grammes eipame en exposed stin vroxi kai ta xionia, alla en nomizo kathe 3 eftomades na tis allasoun!

anoixe i waterloo?
to heathrow terminal 4?
kati stathmoi pou itan klistoi gia anakainisoi? annioun to camden town ta savvatokiriaka?

heh elpizo polla enne?:P
 
@Michaella

Na sou pw tin alithkia en ehw idea epeidi ekopsa to tube kai paw mono me lewforia. Alla etsi kai allios epeidi twra epese poli diavasma/grapsimo en kinoumai pou spiti.

Kati epiase to mati mou oti to Waterloo en na anoixei pou Defteras. People were pissed off because it wasn't ready by 1st September as promised.

To 4o terminal en eshi ypothesi na enoixe, lewforio sou kai entaxi. Ws prin ena mina pou eiha erthei Londino itan kleisto pantws.

Camden epiena / paw me ta podkia h lewforio pale.

Kai Savvatokyriaka oti tous k****** kleioun gia na ehoun na sazoun. San as poume prohtes itan na paw Covent Garden kai anti na paw perpatitos eipa na piasw to tube na paw gliora giati arkisa. Mpainw mesa sto stathmo kai thwrw anakoinwsi oti ta elevators ginountai maintained gia auto lift service at Covent Garden is limited, strongly adviced to get off at Leicester Square.

Entaxi re file en na mou peis pente lepta dromos alla enishyei tin eikona oti olokliro to tube einai ena terastio ergotaxio pou thelei klisimo gia pollous mines an tha ginei tpt. Ta ypoloipa einai pellares styl arpa kolla kai vlepoume.

Glwssodiaria pale, ftaiw to tube (kala kai to dissertation)
 
eeeee osa kai na tous pis liga einai. i kaliteri mou fili tora pige londino kai psaxnei spiti na minei eno kallista mporei na minei se mena, dioti skeftetai oti nai men 28 lepta einai i diadromi apo to spiti mou sto kentro (meno kai dipla sto tube) alla me ta delays, ta security allerts kai diafores alles malakies tha prepei na xipna i ora 7 gia napiennei panepistimio i ora 9!
 
Και προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται ο αρθρογράφος να μπορεί και να γράφει Ελληνικά και όσοι απάντησαν να γράφουν με Αγγλικούς χαρακτήρες. Για να διαβάσουν (και τι να καταλάβουν) όσοι δεν ξέρουν Ελληνικά; Που είναι ο σεβασμός μας προς τον αρθογράφο και πού είναι η αξιοπιστία μας (περιττόν να αναφέρω ότι δεν διάβασα όσους δεν έγραψαν Ελληνικά).

Επί της ουσίας: Έχει δίκαιο ο αρθρογράφος. Δυστυχώς όμως η ανάλυση αυτή είναι επιφανειακή. Υπάρχει βαθύτερος λόγος που οι συνθήκες στην Κύπρο είναι όπως είναι. Η βασικότερη ρίζα του προβλήματος είναι η ανωριμότητα και τα προϊόντα της: η άγνοια, το πείσμα, ο φανατισμός, η μικροψυχία, ο εγωϊσμός, ο κατωβρακισμός κλπ.

Λύση: Η ωριμότητα. Θα προέλθει από την τριβή της κοινωνίας με τον χρόνο και με την διαχείριση της έννοιας της ελευθερία (άμα αυτά τα δύο καταφέρουν να ριζώσουν και να στεριώσουν στον τόπο μας). Προϊόντα θα είναι η αγάπη και ο σεβασμός.

Όλα τα άλλα, ευαισθησία, ευθιξία, ανιδιοτέλεια, κλπ (στα οποία αναφέρεται ο αρθογράφος) θα έρθουν μετά.

Μπορούμε όμως στοργικά να βοηθήσουμε στην ανατροφή της Κυπριακής κοινωνίας. Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σαν παιδί (με όλες τες υποχρεώσεις και τις θυσίες της μάνας και του πατέρα) και όχι ανώριμοι κι εμείς, να κρίνουμε, να απαιτούμαι, να απορρίπτουμε χωρίς να δεχόμαστε την μικρότητά μας.

τ@ο
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?