Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

Viva Horkata



Η Ευρώπη, αν και εν πολλοίς ειρηνική με το πέρας του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, κατακλύζεται από διάφορα αποσχιστικά κινήματα. Οι Βάσκοι με την ΕΤΑ στην Ισπανία, η Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία, οι Κορσικανοί στην Γαλλία, το χάλιν το μαύρον της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ο ΙΡΑ μέχρι πρόσφατα στην Β. Ιρλανδία. Εφανταστήκετε να αρχίσουν έτσι τοπικιστικά κινήματα στην Κύπρο; Και δεν εννοώ την ντε φάκτο διχοτόμηση, courtesy of Tassos, αλλά του ελεύθερου Κυπριακού Νότου.

Καταρχάς θα ξεσηκωθούν οι Κοτσινοχορκάτες διότι ανέκαθεν αποτελούσαν ιδιάζων τμήμα της Κυπριακής κοινωνίας. Θα έβρουν ένα δκυό Παραλιμνίτες με μπατσιελορ στην ιστορία και θα υποστηρίξουν ότι κάποτε ήταν ανεξάρτητοι και θα φέρουν την διάλεκτο τους ως απόδειξη της διαφορετικότητας. Πρωτεύουσα θα γίνει το Παραλίμνι γιατί έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα μπορέσουν να κάμουν τη δική τους ιστοσελίδα. Επίσης, στο πνεύμα της Ευρώπης που θα τους περιβάλλει, θα δώσουν ειδικό καθεστώς και προνόμια στους Ιεχωβάδες. Επειδή αναμένονται αντιδράσεις από τους κατοίκους των Αγγλικών βάσεων (που ήβραν τα καλά της τζοιλιάς τους) άρχισε ήδη να ετοιμάζεται αντάρτικο αρματωμένο με μοτόρες πενήντα κυβικών, διπλοκάμπινα και τράκτορ. Εις ένδειξη της ανεξαρτησίας των, η σημάνσεις στους δρόμους δεν θα φέρουν πλέον τις “εξελληνισμένες” τοπονυμίες, αλλά τα αρχαία ονόματα όπως Βρένναρος, Ξυλότυμπου, Ξυλοφάου κλπ.

Η Πιτσιλιά επίσης θα επαναστατήσει ενάντια στον ζυγό που επιβάλλει η Λευκωσία και θα δηλώσει ανεξαρτησία σχεδιάζοντας την καινούρια της σημαία στην κορυφή της Παπούτσας. Η αλήθεια όμως είναι πως ο αγώνας τους θα οδηγηθεί τελικά σε εμφύλιο σπαραγμό. Θα ξεσηκωθούν οι Αγρότες, μαζί με το προτεκτοράτου του Αγίου Θεοδώρου τζιαι θα θέλουν να κάμουν το χωριό τους πρωτεύουσα του Πιτσιλλιστάν διότι έχουν παραπάνω κόσμο, ένα γυμνάσιο τζιαι ένα ξενοδοχείο. Η δέ Παλαίχωροι, υποστηριζόμενοι από τα προάστια Απλικιού, Ασκά, και Αγ. Επιφανίου (σύνθημα το viva Palehorkata) θα πιάσουν τις πελότσαππες ισχυριζόμενοι ότι το χωριό τους και παλαιότερον είναι του Αγρού, αλλά έχει και αποχέτευση. Στην περίπτωση που υπερισχύσει το Παλαιχώρι, που το εύχομαι διότι δεν πρόκειται να έχω τους Αγρότες να μου χουμίζουντε, η περιοχή πιθανών να θα οδηγηθεί σε περαιτέρω αιματοχυσία διότι θα τσακκώνουντε οι μουχτάρηδες του Παλαιχωρκού για το ποιός θα φκεί Πρόεδρος. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙΟΥ ΜΟΡΦΟΥ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ ΟΡΕΙΝΗΣ!

Η Πάφος αναμένεται να αναχωρήσει ειρηνικά από την Κυπριακή δημοκρατία διότι πέραν των αποστάσεων και τον φυσικών συνόρων, το μόνο που έχουν κοινό μαζί με τους υπόλοιπους Κύπριους είναι η θρησκεία. Επίσημες γλώσσες θα είναι τα Παφίτικα και τα Ποντιακά. Και η Εθνική Φρουρά να επέμβει, θα είναι εις μάτην καθώς αν κλείσουν τη σύραγγα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάμε. Η Βρεττανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διόλου απίθανο να παρέχει βοήθεια και διεθνή αναγνώριση στο νέο κρατίδιο εις αντάλλαγμα της προστασίας και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των Άγγλων που διαμένουν στην Πέγεια.Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Πάφιοι δεν θα φεισθούν θυσιών προκειμένου να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Η Κυπριακή Κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την Πάφο μιας και ακόμη να παρουσιαστεί ο Νίκος Πιττοκοπίτης στο Πάφος ΤΒ και να δηλώσει βασιλέας. Αντί του κύριου Πιττοκοπίτη, ο ηγέτης της κίνησης των Παφιτίστα, κομαντάτε Κόκος, προειδοποίησε άμεσα και κατηγορηματικά: “Ξαπολάτε την Πάφο! Όποιος κοντέψει εννά τον γέρουμεν”.

Η Λεμεσός είναι βέβαιο πως θα παραμείνει στην Κυπριακή Δημοκρατία διότι η κοινωνική συνοχή απουσιάζει. Όταν σταματήσουν να δέρνονται μεταξύ τους Αϊ Νικολαϊτες, Αϊ Γιαννήτες, Πελεντρίτες κλπ τζιαι να βάλλουν πόμπες ο ένας του άλλου, τότε και μόνον τότε η ανεξαρτησία θα είναι εφικτή. Πάντως την λεωφόρον έχουν την έτοιμη. Η πόλη της Λάρνακας, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί το αεροδρόμιον, είναι πρόθυμη να εισέλθει εις γάμου κοινωνία με όποια χώρα ή πόλη τους υποσχεθεί πως θα επιδιορθώσει επιτέλους τους δρόμους της. Η δε Κυπριακή Κυβέρνηση θα μείνει μόνο με τη Σολιά, την Μαραθάσα, ότι έμεινεν που τη Τυλληρία και θα έχουν πρόεδρο κάποιον κύριο, που σαν τον Καισαρίωνα του Καβάφη και με διάταγμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα δηλώνει “Πρόεδρος όλων των Κυπρίων”.

Comments:
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
Δαμέ χαλάς μας τα φιλούι μου..
Είπαμεν Παραλιμνίτης αλλα οι τζαι έτσι.
Τζείνο που με προβληματίζει δεν είναι βέβαια η άποψη σου για το Παραλίμνι, αλλά η γενικοποίηση.

Ξέρω πως έχει ένα χιουμοριστικό ύφος το blog σου τζαι δεν προσπαθώ να σου την πώ, αλλά τουλάχιστον ας έθαφκες τζαι λίγο τους συντοπίτες σου [assuming ότι είσαι Λευκωσιάτης δηλαδή]

Φιλικά πάντα.
 
@alfa mi.. oi syntopites mou en oi pitsilloi. men foase jie den afinw kanena paraponoumeno
 
Ούλλοι οι Πίτσιλλοι να δικαιούνται δωρεάν φαί στης Μαρουλλούς. Αλλιώς εν δέχουμαι την ανεξαρτησία!
 
eimasten tou kapsali jie tis fraoulas, alla ok. mporei na diapragmateftei to zitiman
 
,tst,,,aposuntwnise me to keimeno...
:D
 
Ti soi Pitsilos ise? Agrotis i Palaixwritis? I kati pio exotic? Oti k na ise mporeis na mu e3igiseis to split meta3y Palaixwri mMorfou k Palaoxwri Oreinis? Yiati xronia twra to anakalipsa k kanenas sintopitis su den mu edwse pistiki e3igisi...
 
ex oson gnorizo, palia to palaihori onomazotan "Παλαιχώρια" που υποδουλώνει την ύπαρξη 2 χωριών ιστορικά. Επίσεις έχει να κάμει με τις εκκλησιαστικές περιφέριες Μόρφου και Ορεινής που έχουν για σύνορο τον ποταμό του παλαιχωριού. Φυσικά, είμαστε το μόνο χωριό στην Ευρωπαική ένωση με 2 μουχτάρηδες αλλά τί να κάμουμεν? έτσι κκελλέ έτσι ξιουράφιν θέλει.
 
Η Πάφος καλά την έσhει φιρφιρή (ας ένι τζιέ στον κόσμον της).

Ένιοτε εξιχάνναν μας οι αδερφοί μας στη Λευκώσια. (ασχέτως πως εν γεμάτη η πολιτική ηγεσία παφίτες - εν ούλλοι σε denial).

Θέλει ο Λευκωσιάτης η Πάφος να μείνει πάντα ύπαιθρος για να έσhει κάπου να παένει διακοπές - κάθε Αύγουστο η Πόλη Χρυσοχούς γίνεται Λευκωσία που τους πολλούς χωραϊτες (τζιαί ας τους πετσοκόφκουν οι τόπακες στες τιμές).

Εν πειράζει πως μας ξιχάννουν. Τωρά με τα developments εδώκαν μας λίραν οι ξένοι τζιαί εσπάσαμεν.

Σε τούτον που είπες για τα κοινά που (δεν)έχουμεν οι Παφίτες με τους Κυπραίους εν έχεις τζιαί άδικο, είδικά αν συγκρίνεις τους Παφίτες με τους Λευκωσιάτες.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί Κυπραίοι αστοί (λευκωσιάτες και λιγότερο λεμεσιανοί) είναι ό,τι θεωρούν ότι τζίνοι εν οι original Κυπραίοι. Οι άλλοι ούλλοι που εν μένουν στην Λευκωσιά ή στη Λεμεσό τι είμαστε ρε κοπέλλια;

Συγκεκριμένα αναφέρω παράδειγμα εμπειρία προσωπική με μιά κοπελλούα που γνώρισα πέρσι σε κάποιο φοιτητικό πάρτυ (greek night) στο Λονδίνο όπου μετά απο κάμποση συνομιλία μαζί της με ρώτησε απο που είμαι τζιαί όταν της είπα είμαι που την Πόλη είπε μου: "Ατε ρε σοβαρά; Μα αφού είσαι όπως εμάς! Αν δεν μου το ελάλες εν θα το καταλάβαινα ποττέ!"
Ήμαρτον σου θεέ μου!

Άησ' τ' αστεία είμαστε όντως λλίο διαφορετικοί στην Πάφο. Τούτο έγγειτε σε αρκετά πράματα και κυρίως στο άλλο που ανάφερες, την απόσταση.

Είμαστε μακρυά, έξω που τα πραματα, πώς να το κάμουμε.
Μακρυά που τα συρματοπλέγματα, μακρυά που τα λιμάνια, μακρυά που την διοίκηση, τζιάι ως πρόσφατα, μακρυά τζιαί που τα ριάλια.

Τούτα τα παραπάνω συνεπάγουν πολλά συμπεράσματα για τους Παφίτες τα οποία τα αφήνω πάνω σας.

Το καλό ή το κακό εν ότι είμαστε σε πορεία εναρμόνισης με τους υπόλοιπους (we are getting there).

Άτε για να μεν καταντήσει το comment post εν να μείνω ως δαμαί.

Συγχαρητήρια για το blog σου.
Διαβάζω σε ταχτικά.
 
@tzyrkakos thank you kiki. gia na eimai ilikrinis i pafos en i agapimeni mou eparhia, den npomizw na perase kalokairi ta teleftaia hronia pou na men to eperasa jikatw.

vrisko tous pafites polla parapanw athropouthkia para tous horaites syntopites, jie eimai se thesi na gnorizw oti einai kai kaliteroi mathites. dystihos ehoume apo gennisimiou mas gonidia me komplex dakatw sti lefkosia pou mas kamnoun na nomizoumen pos eimasten i pash kypraioi opos tous athineous pou nomizoun jinoi en i ellada jie kanenas allos.

ti na kamoumen omos? makari nan touta ta provlimata tou kosmou .
 
exo 2 poli kalous filous pafites, oi opoioi en exoun lathos, alla mporei na efthinete to gegonos pos en misoi pafites misoi kati allo! en kai i mata hari fisika, i opoia exafanistike telia, episis xaraktiristiki periptosi misi pafitissa misi kati allo. nomizo oti to miso en iperarketo gia na "eisai pafitis, alla na eisia opos emas" haha. en sto olokliro pou xekina to problima

oso gia tous lemesianous, diafono apolita file firfiri mazi sou. kata tin apopsi mou einai oi protoi pou tha anexartopiithoun. tha kamoun kai protathlima protis katigorias lemesou, sto opoio tha agonizounte o apollonas, i ael, o aris, i aez zakakiou kai alles paromiou eidous omades. oloi oi diaitites tha einai lemesianoi kai me tin agora eisitiriou tha dinetai dorean enas rotsos extra large, pou einai kai to apolito accessory tou gipedou. sinthima tous tha einai EMEIS TO NIKISAME TO KATESTIMENO TIS LEFKOSIAS, to opoio tha frontisoun na valoun se ola ta roundabout tapella.

p.s. xereis oti iparxei ki allos tropos na paeis stin pafo extos pou tin siragga enne? elpizo na men esovaromilouses.. exei aerodromio ara mporeis na paeis apo aeros kai en kai kofkei idiaitera makria apo thalassis... =)
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Άτε, αποσχιστήτε, ανεξαρτητοποιηθήτε να ησυχάσουμε. Καλή τύχη.

Drakouna- Λευκωσιάτισσα με μη αποσχιστικές τάσεις.
(οποιουδήποτε είδους)
 
@michaella -firfiris

ki apo edafous exei ki allous tropous na pas pafo.

Mporeis na pas meso troodous, meso pyrgou tyllirias, meso vaseon kai meso highway(syragga).

moni realistiki odos fysika einai i siragga.
ta ypoloipa tha se kathisterisoun apo 45 lepta mexri misi mera.

En talaiporia oi ypoloipes odoi de leo alla se periptosi pou kleisoume ti siragga toulaxisto tha mporei
o firfiris na erkete diakopes :)


@drakouna

ksero pos en gia asteio pou to pes alla o tropos pou to grapses
en san pou na to' xeis kryfo marazi

:)
 
ksereis kai tin Marathasa?? I'm impressed!!
 
Άργησες... δες στου Νίκου Δήμου το κομμάτι του/της Παράγραφος να καταλάβεις...
 
Αν και τώρα που βλέπω της ημερομηνίες... μπορεί να προηγήθηκες... αν και δεν ξέρουμε πότε του ήρθε η έμπνευση του καλλιτέχνη...

By the way, η Πάφος δεν είχε τα πιο λαμπρά βασίλεια κατά την Αρχαιότητα;
 
Katarxhn areskei m h eisagwgh. Deixnei oti to ar8ro den einai apla ena xioumoristiko fantasmeno keimeno alla mia sovarh pi8anothta!!;p dame pou eftasame ola einai pi8ana!!! kata deuteron arese mou h olh perigrafh dioti vasizetai se stoixeia pou ta vlepoume (osoi 8eloume vevaiws na ta doume). kai triton areskei m o epilogos dioti dia8etei akrivws oso sarkasmo xreiazetai!!;)
 
Οι εν λόγω ενημερωτική ιστοσελίδα! Μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ για μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το site σας. Είναι πραγματικά μια απόλαυση κατανόηση ενός δικτυακού τόπου, όπως αυτή που γεμίζουν με ωραία στοιχεία. Ευχαριστώ!
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?