Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2006

Οδηγός του σωστού δεξιού!

Ο πολιτικός χώρος στην Κύπρο είναι ένας κυκεώνας συμφερόντων και ως εκ τούτου τα πολιτικά μας κόμματα πάσχουν από αλλεπάλληλες κρίσεις ταυτότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υφιστάμενη κυβέρνηση. Στη εξουσία βρίσκεται ένα κόμμα του κέντρου που συμπεριφέρεται σαν κόμμα της ιταλικής ακροδεξιάς, το οποίο βγήκε στην κυβέρνηση από ένα κουμμουνιστικό κομμά που συμπεριφέρεται καπιταλιστικά με τις ιδιωτικές του εταιρίες, ενώ η παραδοσιακή δεξιά και συντηριτική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται ως νεοφιλελεύθερο κόμμα κέντρου. Η στήλη, πιστή στην αποστολή της για την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας του έθνους, αναλαμβάνει επιμορφωτικά μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς και ορθοδοξίας. Ιδού λοιπόν πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο σωστός δεξιός...(Εννοείται γράφω γενικότητες, να χαρείτε μεν μου αρκέψετε!!)

Ιδεολογία: Ο Κουμμουνισμός είναι για τους άθεους τζιαι τους πατριδοκάπηλους, ο Στάλιν έκαψεν τον κόσμο τζιαι η Ρωσσία επούλησεν μας. Ευτυχώς που είχαμεν την Αμερική που έκατσεν την Σοβιετική Ένωση στη θέση της τζιαι σήμερα μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού χαιρούμαστε που ιδεολογικά είχαμε δίκαιο, άσχετα με το αν μας επουλήσαν τζιαι οι Αμερικανοί τζιαι οι Εγγλέζοι. Τουλάχιστον φακκάς του γείτονα σου του αριστερού ότι κομμουνισμός γιοκ! Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις. Είμαι Έλλην το καυχώμαι και δεν συμμαζεύεται. τους ρίψασπεις και όσους δεν συμμερίζονται την ιδέα πρέπει να τους ροτσιάζουμεν. Η αγάπη μας για την Ελλάδα είναι τόση όσο συμμετέχουμεν σε απόπειρα πραξικοπήματος με όλες τις γνωστές συνέπειες. Ο Μακάριος ο τράουλλος εκατάστρεψεν την Κύπρο τζιαι είναι υπεύθυνος για τα δεινά μας, άσχετα αν τον εψηφίζαμεν ούλλοι. Ο Κληρίδης είναι άνθρωπος έντιμος και με όραμα διότι τζιαι στον παγκόσμιο πόλεμο επολέμησε, τζιαι τους αγωνιστές επροσπάθησε να γλυτώσει, τζιαι γιατί πρώτος εμίλησε για Ευρωπαϊκή Ένωση. Ψήφο στο Δημοκρατικό Συναγερμό και στα παρακλάδια του. Οι λίγοι γνήσιοι δεξιοί που απέμειναν (πριν της πλεονότητας της upper-middle class,) θα βρείτε στα Εθνικόφρονα Σωματεία του χωριού σας ονομαζόμενα από τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ) μαζί με κάδρα της επανάστασης του 1821, του Αρχιεπίσκοπου Κυπριανού, και του Γρίβα.

Σύντομη ιστορία: Η δεξιά κομματικά έχει τις ρίζες της στον αγώνα της ΕΟΚΑ, και τον θεωρεί βάσιμα δικό της διότι τότε η αριστερά προωθούσε μόνο τον πολιτικό αγώνα. Το Ενιαίο Κόμμα μετά την ανεξαρτησία έφερε στους κόλπους του όλους του δεξιούς (που τότε ήταν και συνώνυμο του Αντικομμουνιστή και αντιδιεθνηστή) και όταν όταν διασπάστηκε έγινε ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ, υπό την λαμπρή ηγεσία του Γλαύκου Κληρίδη, από μικρό και άσιμο κόμμα έγινε σύντομα το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου. Ο ΔΗΣΥ στέγασε εθνικόφρονες, αγωνιστές, πολύτεκνους, πραξικοπηματίες, όσους δεν βόλεψε το ΔΗΚΟ και ο Μακάριος, και τη οικονομικά εύρωστη ανώτερη μεσαία τάξη. Πολλά χρόνια απομονωμένος από την διακυβέρνηση του τόπου, όταν ανάλαβε την εξουσία εβόλεψεν όσους επρόλαβε. Σημαντικές νίκες είναι η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ήταν όραμα του Κληρίδη (και ξεκίνησε επί Βασιλείου) και το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου όσο κράτησε, ακι η σύσφιξη σχέσεων με την Ελλάδα. Ήττες είναι η εσωτερική διακυβέρνηση (με ευρωπαικά στανταρτ) αν και σαφέστατα καλύτερη από της προηγούμενες. Το θέμα Σ-300 αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ακόμα και σήμερα. Πρόσφατα ακροδεξιά και οπορτουνιστικά στοιχεία διέσπασαν τον Συναγερμό ο οποίος αναλόγως κράτησε τα ποσοστά του αλλά θα φανεί στη πορεία. Η προεδρία Μάτση θεωρείται από ουδέτερη ως κακή ενώ η προεδρία Αναστασιάδη αρκετά καλή παρά το ότι εν τον χωνεύκει κανένας (Ο ΔΗΣΥ βγήκε το πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές παρόλο που ο Μάτσης τράβηξε αρκετούς). Η απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει το σχέδιο Ανάν δεν θα σχολιαστεί επί του παρόντως διότι ο γράφων έχει πολλά να πει για το θέμα. Ιδεολογικά είναι αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Highlights: Να πετάσσεις κουρτουνιά μες τις αυλάες των αριστερών όταν φκαίνει ο Κληρίδης πρόεδρος τζιαι να φίρνεσαι μες το "Ελευθερία" στις προεκλογικές.

Συνθήματα που άφησαν ιστορία: Στον Κληρίδη λέμε ναι! Σεισμός Σεισμός Συναγερμός. Πάλι μαζί, πάντα μπροστά! Ιακώβου ξεκίνα, για πρόεδρος στην Κίνα! Ζεί, ζεί, και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενής. Πουτάνας γιοί Αριστεροί! κλπ κλπ ανάλογα με το περιβάλλον.

Ομάδες, έντυπα, και προϊόντα: ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (οι Στροβολιώτες δικαιούνται και ΚΕΡΑΥΝΟ). Διαβάζεται ελεύθερα Μάχη, Θάρρος, Αγώνα (ένα καιρό) και Σημερινή ανάλογα με το πόσο μπλέ είσαστε. Μπράντυν Αγγλίας, τσίπς Κορίνα, μπύρα Κκάρλσπερκ, καφές Χαραλάμπους κλπ προιόντα που σχετίζονται με τη δεξιά. Απαγορεύονται δια απαγχονισμού προιόντα του Λαικού Καφεκοπτείου (και τα τσίπς τους δεν είναι καλά).

Αυτά προς το παρόν...

Comments:
Το ΑΠΟΕΛ να μεν το πιάνεις στο στόμα σου!!!!!!!!!!!!!! Ιστορικά και ιδεολογικά προϋπήρξε του γελοίου κόμματος που ηγείται ο γελοίος ΑΝΑΝστασιάδης. Κι αν κάποτε λανθασμένα ταυτίζονταν οι οπαδοί του με το ΔΗΣΥ (να αναφέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του ΔΗΚΟ, ένα τεράστιο ποσοστό της ΕΔΕΚ και βασικά όλα τα μικρά κόμματα πλην τους ΕΔΗ αποτελούνται από ΑΠΟΕΛίστες, δεν είμαστε ανόρθωση και απόλλωνας εμείς) μετά το περιποιημένο λιντσάρισμα (του οποίου υπήρξα ένας από τους πρωτοστάτες) ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΗΚΑΜΕ εντελώς από αυτό το κόμμα-ντροπή!
 
ψυχραιμία στα Φιρφιρής Στούντιο!
 
sorry sorry eparaferthika:) epia kommotirio kai afxithikan ta ginekeia kittara mou pale, opotan tora mporo na apantiso irema..:P
 
Michaella darling, sorry to break the news αλλά το ΑΠΟΕΛ, ναι, ήταν όλων των "Ελλήνων" της Λευκωσίας, αλλά μέσα στα 40ς που τα έκαναν πλακάκια και έγινε η Ομόνοια, έμειναν μόνο οι δεξιοί, άρα το ΑΠΟΕΛ έγινε το δεξιό σωματείο και η Ομόνοια το αριστερό.

Ναι, είναι γελίο ένα κόμμα να σχετίζεται με ποδοσφαιρικό σωματείο (και μπύρες, και καφέ κτλ) αλλά ο firfiris καλά παρατήρησε.

Εσύ ππήδα πάνω κάτω όσο θέλεις, το πόσο "απαγκιστρώθηκε" το ΑΠΟΕΛ από οποιοδήποτε κόμμα, θα δείξει στην πορεία (και στο τι φωνάζουν στις κερκίδες οι οπαδοί όταν έχει εκλογές).

Nice post, firfiri. Γραψε όμως τζιαι για τους αριστερούς, να μεν αδικούμε κανένα.
 
1) surprising enough stis kerkides denefonaxan politika sinthimata (hopefully oute enna to kamoun giati provlepo pos fetos enna tsakkothoun metaxi tous an tolmisoun kapioi)

2) ime poli kali gnostis tou ti egine to 1948 kai oudepote to epikrotisa. ta meli tis dikis mou oikogenias pou itan tote sto simvoulio eixan diafonisei, alla apotelousan miopsifia...

3) theoro oti se megalo vathmo ola ta dexia somatia arxisan na apagkistronontai. prosexte den isxiristika pos den eimaste somatio me dexies topothetiseis, apla oti den anikoume se sigkekrimeno kommatiko xoro- pleon.
 
men marazonete, enna ertei oullous to gyrin tous
 
Κάτω τα χέρια από την Ανόρθωση. Με πληγώνετε εμένα που τη διάλεξα με αγνά, ρομαντικά κριτήρια.
 
soston soston. parablepsi tou syggrafea
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?