Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2006

Πήγα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες...


Αν οι διαφημήσεις που βλέπουμε στις τηλεοράσεις είναι ηλίθιες, όπως υποστήριξα σε προηγούμενο post, τότε τι να πούμε για τις διαφημήσεις που βλέπουμε στα περιοδικά; Αναφέρομαι στις διαφημήσεις για χάπια αδυνατίσματος (φάτε όπως τα γουρούνια, στρογγυλοκαθίστε στον καναπέ σας και με το μαγικό μας χαπάκι θα γίνετε μοντέλα του Βερσάτσε), ρούχα της κάσιας (όπως τα παναϋρκότικα) αλλά κυρίως στις αστρολογικές προβλέψεις με τηλεπληροφόρηση. Φυσικά το target group της διαφήμησης αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες με μυαλό όπως το κοκκονόσυκο. Για να μην κατηγορηθώ ως μισογύνης αναγνωρίζω ότι οι άντρες είμαστε εξίσου ηλίθιοι μιας και υπάρχει γραμμή τηλεπληροφόρηση για τον ιππόδρομο "Έλα κούμπαρε, θα παίξεις ττουίν παρολίν τέταρτην κούρσα την Γαρίδα με τον Έλα Κώτσιο μου, τζιαι γκανιάν όγδοη κουρσα την Χαβάϊ Λαβ".

Η πίστη ότι εξωκοσμικές δυνάμεις καθορίζουν τη ζωή μας είναι η μεγαλύτερη τσαρλατανιά όλων των εποχών. Το πως η ώρα και ο τόπος γέννησης μας σε συνδυασμό με τις συναστρίες της τότε εποχής καθορίζουν την προσωπικότητά μας είναι μαλακία ολκής και πραγματικά οικτίρω όποιον τα πιστεύει. Δεν είναι πως δεν πιστέυω σε δυνάμεις ανώτερες από εμάς, αλλά το ότι μπορούμε να προβλέψουμε αποτελέσματα (με το αζημίωτο) με αηδιάζει. Η τσαρλατανιά, ως μέρος της οικονομίας, έχει διαφοροποιηθεί όπως απαιτούν οι καιροί.

Αστρολογία- Το που, πότε, και τί ώρα γεννηθήκατε καθορίζουν τη ζωή σας και την προσωπικότητά σας. Η μόρφωσή σας, το γενετικό σας υλικό, η θέληση του χαρκτήρα σας, η οικονομική κατάσταση τον γονιών σας δεν παίζει κανένα ρόλο, φτάνει η μάνα σας να έβλεπε τα σωστά άστρα την ώρα που σας ξεπέταγε.
Οι αστρολόγοι ισχυρίζονται πως είναι διπλωματούχοι, τώρα ποιό πανεπιστήμιο τους έδωσε δίπλωμα, κύριος οίδε. Άσχετο που λογαριάζουν τον Ήλιο και τη Σελήνη για πλανήτες (ο ήλιος είναι άστρο η δε σελήνη δορυφόρος για όσους δεν είστε ερασιτέχνες αστρονόμοι) ενώ αγνούν τους τελευταίους 3 πλανήτες του συστήματός μας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμη χρησιμοποιούν το γεωκεντρικό σύστημα για τους "υπολογισμούς" τους. Τι κι αν ο άνθρωπος πήγε στο διάστημα, κι αν ο Κοπέρνικος απέδειξε επιστημονικά την ηλιοκεντρικότητα του συστήματός μας, το χτιν τζιαι το χτοσιέριν οι αστρολόγοι - η Γή είναι το κέντρο του σύμπαντος. Επίσης, οι προβλέψεις είναι γενικές και αόριστες, Για να μην κουράζεστε ακούστε το ημερολόγιο του αστρολόγου Φιρφιρή για το υπόλοιπο της ζωής σας.

ΓΕΝΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ: Είσαστε άτομα πανέξυπνα και δημιουργικά. Σας αρέσει η περιπέτεια αλλά δεν σας αρέσουν οι υπερβολική κινδύνοι. Είσαστε άτομα που ο άλλος μπορεί να εμπιστευτεί και καλοσυνάτοι, γιαυτό και πολλές φορές γίνεστε θύματα. Έχετε όνειρα και επιδιώξεις, αλλά συνάμα είσαστε και πραγματιστές. Όσοι βρίσκεστε σε σχέση θα συναντήσετε στο μέλλον κάποια προβλήματα που θα τα υπερπηδήσετε με αρκετή προσπάθεια και κατανόηση επειδή ο Ερμής χουφτώνει την Αφροδίτη που έχει τον Άρη για ωροσκόπο. Οι αδέσμευτοι ας έχουν τα μάτια ανοιχτά διότι ο επόμενος μήνας θα τους φέρει πολλές ευκαιρίες. Οικονομικά: Οι καιροί είναι δύσκολοι φίλε...(βάζετε το ζώδιό σας εδώ) και καλά κάνετε να είσαστε πιο φειδωλοί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να απολαμβάνετε τα μικρά αγαθά της ζωής.

Σύμφωνα με το ωροσκόπιο μου εμένα, πρέπει να αποφεύγω τις διαπροσωπικές σχέσεις το φεβράρη ενώ ο Μάρτης θα είναι γεμάτος πάθος για μένα. Δηλαδή απόψε που θα βγώ έξω αν βρεθεί καμιά Καναδή σκνίπα στο μεθύσι που θέλει γαμήσι εγώ θα της πώ "Κάτσε να γυρίσει ο Μαρτής τζι ύστερα". Όπως η φυσική έχει τον Άϊνσταιν, η γενετική τον Μέντελ και η ψυχιατρική τον Φρόϋντ, έτσι και η "επιστήμη" της αστρολογίας έχει τον Δημήτρη Παπέϋ. Άσχετο αν ο άνθρωπος μοιάζει σαν να έχει να πάει με γυναίκα από τότε που η Ελλάδα κέρδισε το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, οι προβλέψεις του είναι το κάτι άλλο. Εμπιστευτήτε τον Παπέϋ και τον κότσο του. . .


Παραψυχολογία-Υπνωτισμός: Εδώ γίνεται το σώσε. Πνεύματα, πεθαμένοι, αναστημένοι και κοιμισμένοι γίνονται ένα. Εκεί που η επιστήμη και τα πανεπιστήμια σηκώνουν τα χέρια, ένας γλυκομίλητος τσαρλατάνος πάει για ύπνο. Αγνοούμενοι, πεθαμένοι, χαμένοι, καταποντισμένοι και αλλοπαρμένοι επικοινωνούν από το υπερπέραν με το μέντιουμ και μας λέν τι έχουν να μας πουν. Εδώ που τα λέμε καλά κάνουν και επικοινωνούν τα μέντιουμ αντί εμάς. Φανταστήκατε να βλέπατε την γιαγιά σας που πέθανε πριν 20 χρόνια να στέκεται μπροστά σας και να θέλει κουβέντα και καφέ με καϊμακι; Τα προβλήματα που απασχολούν όσους καταφεύγουν σε έτσι απατεώνες είναι πραγματικά, οι δε λίρες που βάζουν στην τσέπη τους εξίσου πραγματικές. Οι αυτοδιαφημιζόμενοι "πνευματικοί διαμεσολαβητές" και "παραψυχολόγοι" εκμεταλλεύονται την αδυναμία του κόσμου και την καλοπιστία του και με τη δύναμη της υποβολής πετυγχαίνουν το σκοπό τους, κάτι σαν τη μάνα μας που έπιανεν την παντόφλα να μας δέρει και πιστεύαμε στην εκπλήρωση της προφητείας της. Σας παρακαλώ δείτε την σελίδα της κυρίας Λουπέσκου και κρίνεται μόνοι σας http://www.loupescou.com/inter3.html. Αν με ρωτάτε εμένα το πολύ οξυζενέ φταίει για τις εμπειρίες που έχει, εγίνηκε ο νούς της πουργούρι. Αν μου πεί και τον αριθμό που κερδίζει το Λόττο να της πληρώσω όσα θέλει, στο κάτω κάτω συνομίλησε με τον Μακάριο...

Λοιπές γυφτοτσαρλατανιές: Αριθμομαντεία, κρυσταλλομαντία, τεϊομαντία, ταρώ, ινδική χειρομανεία, ινδιάνικη διασθητική ψυχολογία, καβάλλα, Κωνσταντινουπολίτικη καφεμαντεία (εξ αποστάσεως παρακαλώ) και η λίστα πάει. Οι προφήτες όλοι τους με παρόμοια ονόματα , Ζιζέτ, Αννέτ, εξωτική Αλμέρα, κύριος Κώστας, Μαντάμ Γιανναρά, Σιράζ και ότι κατεβάσει ο νους τους. Οι διαφημίσεις τους κι αυτές εγγυρότατες "ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ", "ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ", "ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΕ ΑΠΑΤΑ", "Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ", "ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΟΣΑΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑΝ, ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΕΙΔΑΝ". Ναι! Είδανε και πάθανε. Δεν πέφτει έξω, τότε γιατί δεν κερδίζει το λαχείο; Πάρε τηλέφωνο και θα δείς...τα λεφτά σου να φεύγουν. Μάθε τώρα αν σε απατά..με το μυαλό που έχεις καλά να σου κάμει. Η Διαίσθησή της θα σε καταπλήξει...με τον λογαριασμό του τηλεφώνου.

Κάποτε μια Τουρκάλα είπε τον καφέ της μάνας μουτότε που ήταν γυμνάσιο στη Φανερωμένη και συγκεκριμένα πως αν πάει στους Αγίους Τόπους θα πεθάνει. Αν δηλαδή η μάνα μου είχε κανένα εξάνθημα στο στόμα και έβγαινε ο καφές αλλιώτικα μπορούσε να είμασταν μετανάστες στην Νότιο Αφρική... Πάντως το σύστημα δούλεψε. Η μάνα μου δεν εκόντεψε Αγίους Τόπους και είναι ζωντανή ακόμα. Είπα της να κάτσει Κύπρο και θα γίνει αθάνατη. Αν θέλει με πιστεύκει...

Comments:
Είχαμε μελετήσει ένα φεγγάρι την φύση των ωροσκόπιων στο πανεπιστήμιο όταν κάναμε τα διαφορετικά είδη γραφής που μπορείς να συναντήσεις σε ένα έντυπο. Γενικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα (vague generalizations) που ο καθένας μπορεί να βρει κάτι να ταυτιστεί.

Από εκεί και πέρα, για το πόσο μαφίες είναι γενικότερα, σας παραπέμπω σε μια δημοσιογραφική έρευνα που έκαναν πριν κανένα μήνα στον Πολίτη η Μιράντα Λυσάνδρου με τον Χρύσανθο Μανώλη
 
apiasti i loupeskou. epomeni fora pou tha pai3o kazanti tha tin exo dipla mou
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?