Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2006

Οδηγός του Σωστού Αριστερού

Ιδεολογία: Εμπρός της γής οι κολασμένοι. Εργάτες του κόσμου ενωθείτε ενάντια στον καταναγκαστικό φιλελεύθερο δυτικό καπιταλισμό και νεοιμπεριαλισμό. Δεν υπάρχουν άσπροι, μαύροι, Τούρκοι, Εγγλέζοι, Κογκολέζοι και Έλληνες αλλά μονάχα πτωχοί και τίμοι εργάτες και αδίσταχτοι άπληστοι κεφαλαιοκράτες. Η αφελής έννοια πως μας ενώνει όλους ο ανθρωπισμός μας τρέφει την ψευδαίσθηση πως κάπου κάπως κάποτε θα γίνει η παγκόσμια κουμμουνιστική επανάσταση τζιαι θα λείψουν οι φτωχοί και οι πλούσιοι (ότι θέλουν λαλούν δηλαδή). Η τουρκοκύπριοι είναι αδέρφια μας και οι δεξιοί, και δη ο Συναγερμός, οι Εγγλέζοι τζιαι οι Αμερικάνοι εκάψαν μας τζιαι εκαουρτίσαν μας. Είμαστε κόμμα υπεύθηνο αλλά πουττέφκουμε να κατεβούμε εκλογές αυτόνομα. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εκλάψαμεν τζι επλαντάξαμε γιαυτόν και αλλάξαμε το όνομα μας από Κουμμουνιστικό Κόμμα Κύπρου σε ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για να νομίζουμε πως εν καλλύτερα. Μόνο εμείς μαχούμαστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων τζιαι μόνο εμείς θέλουμε το καλό τους. Κατέχουμεν που οικονομικά όπως τους οικονομολόγους της Ρουμανίας που ετζερνούσαν καφέ τον καφετζή. Ώσπου μας εσύμφερον ο Στάλιν εγλύτωσεν την Ευρώπη που τους φασίστες τζιαι τα εκατομμύρια που επεθάναν στην Σιβηρία καλά να τους κάμουν (κρυπτοφασίστες φαίνεται!). Είμαστε άνθρωποι με άποψη και γι'αυτό αποφασίζουμε ελεύθερα ότι πεί το κόμμα. Είμαστε τόσο προοδευτικοί που μόλις το 1995 στο 18 Παγκύπριο συνέδριο του ΑΚΕΛ αποφασίσαμε ότι εν καλό πράμα για την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαν το Χριστόφκια δεν έσιει τζιαι να ζήσουμε να τον δούμε πρόεδρο. Κάθε μέρα μες τες Λαϊκές Οργανώσεις ακούμε τον Χατζηγεωργίου που τον Άστρα τζιαι πιάννουμε να κάμνουμεν αφιερώσεις στον Ορέστη που πάιζει Ρεμπέττικα που τις τρεις ως τις πέντε. Το βαλάντιο μας στάνταρτ στο Κόμμα κάθε χρόνο.


Σύντομη ιστορία: Ιδρυθήκαμε το 1926 ως Κουμμουνιστικό Κόμμα Κύπρου τζιαι εθέλαμεν να μας πει το κόμμα να πάμεν εθελοντές στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά εκάτσα μας του βούρου οι Εγγλέζοι γιατί εθέλαμεν ένωση με την Ελλάδα που θα το καταφέρναμεν με πολιτικό αντί στρατιωτικό αγώνα (ξέρετε, είναι πολλές οι χώρες που αποσχιστήκαν μές τα δικαστήρια ως το 1950!) Τραβά μεγάλο μέρος του εργατικού κόσμου καθότι μαχητικότατο για τα δικαιώματά τους. Μετά το 1960 προσπαθεί να υπερασπιστέι την Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζοντας να υποστηρίζει την Σοβιετική Ένωση τζιαι να θωρεί πετειναρούθκια στον ύπνο του. Το 1990 κολλά και τον τίτλο ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΑΚΕΛ ονομάστηκε το 1941) για να το παίξει μοντέρνο και προοδευτικό άσχετα αν ο Χριστόφιας εν γενικός γραμματέας του που το 1988 (ελειφτήκαν τα ταλέντα αλώπος). Πρωτοστατούν στην επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκύπριους που αναθεματίζονταν από τα υπόλοιπα κόμματα, για να τους κάτσουν τελικά την βιλιά με το σχέδιον Ανάν που εψηφίσαν όχι για να τσιμεντώσουν το ναι, σαν να λέμε "έγινα αρχιεπίσκοπος για να φκάλλω γεναίτζες". Προωθεί τον Γιώργο Ιακώβου για πρόεδρο τζιαι ακόμα περιπαίζουν τους. Το μουστάτζιν του "ανεξάρτητου" υποψηφίου προκαλεί κοσμοσυρροή στις ψυχιατρικές κλινικές. Ιδεολογικά είναι αδελφό κόμμα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος που ακόμα έχει την Σοβιετική σημαία με το σφυροδρέπανο μπροστά που τα γραφεία του, και του δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο. Αν και ουδέποτε έπαψε να κατηγορά τους Αγγλοαμερικανούς για παρεμβατισμό στα της Κυπριακής δημοκρατίας και για χρηματισμός ενάντιά τους, τα λεφτά που εσιώνοσεν η Σοβιετική Ένωση για να μπόρει να κάμει το Λαϊκόν Καφεκοπτείον, τον Άστρα, τις πισίνες ΕΚΑ και την ΛΟΕΛ δεν τους επειράξαν. Εφκάλαν τον Τάσο πρόεδρο τζιαι σιέρουνται τωρά. Ούλλοι οι Δεξιοί εν φασίστες καπιταλιστές, ενώ ο Λιλλήκας να πούμε δεν είναι.



Highlights: Όποτε πιάννει η Ομόνοια το πρωτάθλημα τζιαι κάμνουν παναύρκα ωσάν να εκατάρρευσεν η Αμερική, τζιαι που εφκάλαν τον Τάσσο πρόεδρο. Οι κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ στα Περβόλια και οι συναυλίες με τα φτηνά εισητήρια και τις χιλιάδες κόσμου με τις φανέλες του Τσε Γκεβάρα που νομίζουν εν Κουβανός (εν Αργεντινός) τζαι επιδή η Κύπρος εν εσιει καθόλου μα καθόλου ήρωες να τιμήσουμεν! Που εμουντάραν τον Χριστόφκια που επίε να κάμει κατάθεση στεφάνου στο μνημόσυνο του Αυξεντίου με 40 χρόνια καθυστέρηση.

Συνθήματα: Και τώρα και πάντα, ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ! Πουτάνας γιοί, φασίστες γαλανοί! Ομόνοια Λαός Πρωτάθλημά! ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Ομάδες, έντυπα, και προϊόντα: Ομόνοια Λευκωσίας, ΑΕΛ Λεμεσού, Νέα Σαλαμίνα, ΕΝΠ. Χαραυγή, Απογευματινή (για ώσους δεν θυμούνται εν η φυλλάδα με τον Μακάριο πάνω) και Άστρα. Οτιδήποτε προιόν της ΛΟΕΛ, του Λαικού Καφεκοπτείου (Τσιπς, Κάφες του Λαικού με σήμα το νεγράκι) πισίνες ΕΚΑ και ότι άλλο πεί το κόμμα.

Comments:
Ενδιαφέρον θέμα.

Προς αποκατάσταση της ιστορίας απλά θέλω να σταθώ σε κάποια σημαντικά στοιχεία.

1) το ΚΚΚ μισούσε οτιδήποτε είχε μέσα την λέξη «έθνος» (όπως και το ΑΚΕΛ). Το ΑΚΕΛ (του 1941 onwards και μέχρι τον αγώνα της ΕΟΚΑ) ήταν κόμμα ΕΝΩΤΙΚΟ! Μάλιστα συναγωνιζόταν με τους δεξιούς για το ποιος είναι ο καταλληλότερος ούτως ώστε να φέρει την ΕΝΩΣΗ στην πατρίδα! Τωρά τι επήε λάθος μια 15ετια αργότερα... άστο
2) Ο Τσε Γκεβάρα όταν δρούσε θεωρείτο από όλα τα κομουνιστικά κόμματα του κόσμου (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ- αποδείξεις ως προς αυτό υπήρχαν στο επίσημο εκφραστικό του όργανο Χαραυγή) ως αντιδραστικός και ξένο σώμα. Τωρά γιατί τον φορούν πας τις φανέλες του κόμματος και χαίρονται... άστο
3) Ο Μάρξ δήλωσε πως «οι θρησκείες είναι το όπιο των λαών». Οι κομουνιστές σε γενικές γραμμές είναι λοιπόν άθεοι. Το ΑΚΕΛ κατάφερε να ταυτιστεί με έναν ΠΑΠΑ (ονόματι Μακάριος). Γιατί τόση λαγνεία προς τους εκπροσώπους του θεου... άστο

Θα επανέλθω
 
Tα posts σου κάνουν κακό στην επιδερμίδα μου. Γελώ τζιαι κάμνω ρυτίδες (αλλά να ανυσηχώ για τις ρυτίδες εν καπιταλιστικό έννεν??)

Νομίζω η ΑΕΛ έννεν μόνο αριστερή (είναι unisex).
 
Diorthosi: den einai o Orestis pou kamnei ekpombi gi ato rempetiko alla o nearhos, o orestis kamnei ekpombi me kypriaka kathe paraskevi 10-12 ti nihta!
 
i ael einai alithia oti ta teleftaia xronia exei xanoixtei stin dexia. alla pros apokatastasi tis alithias na anaferoume oti itan ousiastiaka i omada ton psaradon tou agiou nicolaou prin lets say 30 xronia. erkountan pou to psarema kai epiennan kai epaizan mappa oi paixtes tis. oi opadoi tis vasika proerxontan apo tis ftoxogitonies tis lemesou kai osoi evgalan to dimotiko ipostirizan me sthenos to akel pou prostateve ta dikaiomata tou proletariatou (sic). i "arxontia" tis lemesou kathos kai i mesaia tis taxi itan dexioi kai apollonistes.
nomizo oti i lemesos itan imoni poli pou eixe toso terastio xasma anamesa se ftoxous kai plousious proeisvolika...
 
Ωραίος, όμως διαφωνώ με τον τίτλο σου. Έπρεπε να ήταν "Οδηγός του Σωστού Δεξιού μέρος 2ο" [σπόντα για τον ιδεολογικό (απο)προσανατολισμό του ΑΚΕΛ] :Ρ
 
Ena sxolio-erotisi pros ton grafon. Pos ginotan na simetasxei aristeros ston agona tou 55-59 afou o idritis tis EOKA itan o pleon antikomounistis( idritis tis organosis X stin Ellada)
 
kai simplirono, kata tin diarkeia tou 55-59 dolofonithikan perissoteroi aristeroi apo oti egglezoi.
 
Μα αν θυμούμαι καλά η ΕΟΚΑ εσκότωσε καμιά 10ρια ΑΚΕΛικούς. Εγγλέζους εσκότωσε πάνω που 100. Στο σύνολο οι Κυπραίοι που σκοτωθήκαν που την ΕΟΚΑ ήταν διπλάσιοι που τους Άγγλους, όχι οι ΑΚΕΛικοί.
 
sto vivlio "EOKA H skoteini opsi" anaferontai sxedon ta panta anaforika me tis dolofonies aristeron(stoixiomena me martiries ton tote protagoniston, arketes fores oi martiries parthisan apo tous idious tous drastes) kai episis anaferontai oi arithmoi.
 
Μα τζιαι εμένα εν μια που τις πηγές μου ο Δρουσιώτης, τζιαι οι αριθμοί που αναφέρει ο ίδιος εν τούτοι πάνω κάτω, με ακρίβεια όμως εν θυμούμαι τα νούμερα.
 
Exei kairo pou diavasa to vivlio alla an thimoume kala itan 300 Kiprioi kai 100 aggloi. Tora den mporo na katalavo pos autoi oi arithmoi dikaiologoun agona enantia stous agglous.Mallon agona enantion stous kommounistes egine alla en polla lepto thema gia na to thi3oume kai na to analisoume se blog.
 
apantisi sto apparo_cy, O grivas oi mono antikommounistis itan alla eihe kai antikoummounistiki drasi stin ellada me tous hites, an ge den eiparhei ektetameni vivliografia epi tou thematos. an to AKEL etitheto pio energa yper tou stratiotikou agona, kai oho mono tou politikou, tote isos i katastasi na diaforopoiito. mi xehname oti den einai mono o grivas pou igito tis EOKA alla kai o Makarios pou an kai ohi koummounistis entoutis den itan antikoummounistis. afta omos einai mono eikasies.
 
kai na min xexnoume oti mexri afto to simeio to AKEL itan komma ENOTIKO. aste pou prospathoun sinexos na xefigoun apo afti tin ikona, afta ta pragmata einai istorikos katagegrammena kai malsita apo sovara atoma, oi ton makario drousioti.

apla to akel itan iper tou politikou agona, diafonouse met on makario (hihihi) giati o teleftaios simfonouse me ton griva (hihihi) os pros ton stratiotiko agona, parolo pou den to edixne kai entelos (hihihi) kai outo kath'exis...
 
Το γεγονός ότι το 1967 Μικαέλλα οι Ε/Κ βουλευτές επεράσαν ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της "ένωσης" (εννοείτε μαζί τζιαι τζινοι του ΑΚΕΛ) δεν είναι κρυφό τζιαι δεν νομίζω να ξεφεύγει του Δρουσιώτη (ο οποίος εν αρκετά σοβαρός, ειδικά για δημοσιογράφο) ή σε κανένα από εμάς ότι η στάση του ΑΚΕΛ τότε τζιαι ακόμα τζιαι πιο πριν ήταν υπέρ της ένωσης. Το ΑΚΕΛ εκατέκρινε ανοικτά τζιαι δημόσια την στάση που κρατούσε χωρίς να δείχνει ότι ένιωθε την ανάγκη να ξεφύγει που τζίνη την στάση του τζιαι την εικόνα (αν τζιαι η μαοϊστική αυτοκριτική "εκάμαμε μαλακία, αλλά..." εν για γέλια) επειδή αποκηρύσσοντας την συνεπάγεται εδέχτηκαν την σαν αληθινή. Σήμερα όμως εν πιστεύκω να χρειάζεται να απομακρυνθούν που την τότε στάση τους γιατί προφανώς δεν έσσιει ΑΚΕΛικούς ενωτικούς πλέον.

Σχετικά με τον ένοπλο αγώνα στες αρχές είσσιεν σκοπό τζιαι το ΑΚΕΛ για ένοπλο αγώνα, τζιαι μάλιστα στην προετοιμασία για τον αγώνα εκλέψαν οπλισμό που Εγγλέζους οι οποίοι με την σειρά τους εδώκαν τους τζιαι εστήσαν. Στην πορεία άλλαξεν πολιτική το ΑΚΕΛ τζιαι εγκατέλειψαν τα σχέδια για ένοπλο αγώνα τζιαι επροτίμησαν τον πολιτικό.

Ο Γρίβας εκτός που ψυχοπαθητική προσωπικότητα ήταν τζιαι φανατικός αντικομουνιστής (τζιαι ναι, όσο αντιαποικιακή ήταν η ΕΟΚΑ τόσο ήταν τζιαι αντικομουνιστική) τζιαι δεν είσσιεν περίπτωση να συνεργαστεί ή να φιλέψει με τους κομμουνιστές.
 
simfono se ola mazi sou extos apo to gegonos oti o makarios drousiotis en sovaros dimosiografos!
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?