Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2006

Καλημέρα Ελλάδα

Το συγκεκριμένο ππόστ γράφεται από την πόλη της Λεμεσού, ώρα 10 το πρωί. Έφτασα χτες για να αποχαιρετήσω φίλους και συγγενείς και ξύπνησα σήμερα μόνος μου, χωρίς κανένα στο σπίτι. Κάμνω τα κκόφλεξ μου και στην απουσία ημερήσιου τύπου (επί του παράγοντα ττεμπλεχανίκκι να πάω να πιάσω εφημερίδα) κάθομαι στο σαλόνι να δω πρωινή τηλεόραση.
Το νευρικό μου σύστημα υπέστη κλωνισμό. Σας γράφω προσπαθώντας να αναρρώσω...μπρρρρ τρομάρα κι αυτή.

Το ένα κανάλι δείχνει πρωινάδικο με τον Τέρενς Κουίκ (όπως λέμε Νεσκουίκ), πάλαι ποτέ σοβαρού δημοσιογράφου. Ο Ττέρενς το λοιπόν, περνάει μίτολ-λάϊφ κράϊσις και κάνει παρέα μες την τρελλή χαρά με wannabe άσιμα πορνίδια που πουλούν το κορμί τους και τα βαμμένα τους μαλλιά χοροπηδώντας και φιλόντας τους πάντες. Υπάρχει καλεσμένος τραγουδιστής; Οι Τσαούσες πηδάνε και ουρλιάζουνε σαν Τσίτες "Ουοουουουου" και χειροκροτάνε παλαμάκια σαν μωρά σε ίδρυμα. Αρχίζει ο τραγουδιστής να τραγουδάει (καλά, πόσο μαλάκες μας έχει και ντουμπλάρει το τραγούδι προσπαθώντας να μας πείσει πως είναι λάϊβ;) και τα πιπίνια-σουρλουλούδες αγκαλιά η μιά με την άλλη κούνιούντε πέρα δώθε σαν βαρκούλες τραγουδώντας κι αυτές, αλλά αν η κάμερα μείνει πάνω τους για πάνω από 5 δευτερόλεπτα καταλαβαίνει κανείς πως δεν έχουν ιδέα τι κάμνουν ή τί τραγουδάνε. Σε κάποια φάση ο Τέρενς Κουίκ λαλεί καμιά μαλακία τζιαι ούλλοι φύρνουντε που την τσιόφτα του διότι έτσι καραγκίοζηδες μαϊτανοί ένει που πουλούν την κωλότρυπα τους στο δκιάολο για μια θέση στο γυαλλί. Γιά σου Ττέρενς Κουίκ, κωμικέ, που δεν θέλεις να φκείς σύνταξη! Σε 15 λεπτά μειώθηκε το ΙQ μου 4 βαθμούς!

Κάποιο Κυπριακό κανάλι προσπαθεί επίσης να κάμει πρωϊνή εκπομπή ενός κάποιου ενημερωτικού χαρακτήρα. Η διαφορά που τες αντίστοιχες ελληνικές εκπομπές είναι πως οι παρουσιαστές μας και γενικά ο κόσμος που πάει στις κυπριακές εκπομπές εν πιο άνοστος που την ελλάδα, και δεύτερη διαφορά είναι πως τα ελληνικά που μιλούν οι δικοί μας παρουσιαστές νομίζεις πως πρόκειται για μωρά με νοητική στέρηση. ΞΕΚΚΟΜΠΛΑΡΕΤΕ ΜΑΝΝΟΚΥΠΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΝΝΟΚΥΠΡΑΙΕΕΣ!!! ΑΜΠΑΛΑΤΟΙ ΖΟΠΠΟΒΟΡΤΟΙ ΤΤΟΠΠΟΥΖΟΧΩΡΚΑΤΟΙ!!! Εννεν αντροπή που αναγιωθήκετε να μιλάτε Κυπριακά. Έννεν παλληκαρκά να καλαμαρίζετε, και μάλιστα να καλαμαρίζετε άσχημα, άμπα τζιαι πεί σας κανένας πως είσαστε χώρκατοι. Από θεματολογία άλλο τίποτε! Από τις επιπτώσεις του σιδηρόχορτου στον καρκίνο του προστάτη μέχρι το μεσανατολικό. Ότι θέλει να ακούει η κυπριακή μεσήλικας οικοκυρά. Μείωση IQ 7 βαθμοί (επειδή επιχορηγούμε τα κρατικά κανάλια μας με τους φόρους).

Σε άλλο Κυπριακό κανάλι παίζει ισπανώφωνη μετταγλωτισμένη τηλενουβέλα. Άμπα τζιαι εκόψετε πίσω στους έρωτες τζιαι στα πάθη της λατινικής αμερικής. Και πάλιν ένας κοινός άντρας ερωτεύεται μια υπέροχη γυναίκα. Μια κοινή γυναίκα ερωτεύεται έναν υπέροχο άντρα. Που τζιαμαί ξεκινούν τα λάθη. Ππουστιές, αλλαξοκωλιές, τα ανήψια γαμόύν τες γεναίτζες των άλλων τους των ανηψιών (θα μπορούσε να συμβεί και στην Κύπρο (!)) τα μωρά δεν ξέρουν τους γονιούς τους, οι πλούσιοι καταδυναστέβουν τους φτωχούς υπαλλήλους οι οποίοι ούλλοι μέρα κάθουνται τζιαι ττεμπελιάζουν κλαίγοντας τη μοίρα τους που είναι τόσο άτυχοι. Ο Χοσέ ΄Τάδε και η Δόνα Δούνε προσπαθούν να πείσουν τον Χοσε Αθναρ ντε λα Κορδιλιερα υ Παελια ετ Σανγκρια ΄οτι θέλουν να παντρεφτούν τζιαι δεν τους αφήνει ο γέρημος! Δολοπλοκίες, μηχανορραφίες, ανεκπλήρωτοι έρωτες και πάθη που δεν τα έζησε ποτέ η κύπρια οικοκυρά (και οι κοτζιάκαρες στα γηροκομεία) τζιαι κάθουντε τζιαι μαννέφκουν. Οι διαλόγοι και η ρεαλιστικότητα των σειρών δύναται να μειώσει το IQ σας 8-9 πόντους.

ΝΕΤ! Νέα Ελληνική Τηλεόραση. Να επιτέλους και ένα σοβαρό κανάλι (εν σχέση με τα δικά μας πάντοτε). Τηλεοπτική συζήτηση σε παραθυράκια και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση. Η θεματόλογία πάντοτε μα πάντοτε άσχετη με την Κύπρο εκτός κι εν πέσει ελικόπτερο με εκ Κύπρου πατριάρχη μέσα. Και ποιός τους αδικεί; Ελληνικό κανάλι είναι, ελληνικά θέματα θα έχει. Οι συζητήσεις σε παραθυράκια στην έρτ είναι δυστυχώς πάντα προβλέψιμες μιας και ακολουθούν το ίδιο πρότυπο. Ο παρουσιαστής παρουσιάζει τους δύο συνομιλητές σε παραθυράκια (χαράς την όρεξη τους να σηκωθούν που τα μάυρα χαράματα για να φκούν στα παραθυράκια του κάθε ππεζεβέγκη) οι οποίοι καλημερίζουν ευγενικά και αντιχαιρετόνται. Μετά υποβάλλει ο παρουσιαστής ερώτηση στον Α κύριο ο οποίος ξεκινά την απάντηση τους φταίγοντας κάποιο άλλο και αποφεύγοντας την ουσία. Τελειώνει την απάντηση του χαμογελόντας. Ο παρουσιαστής μετά ρωτά τον Β ποιά είναι η γνώμη του σε αυτό που είπε ο Α. Ο Β λέει πως ο φίλος/σύντροφος/καλός φίλος/φίλτατος/αγαπητός Α κάνει μεγάλο λάθος, αν και σέβεται την άποψή του, διότι τα πράγματα έχουν εντελώς διαφορετικά, και μάλιστα ο Α μπορεί να είναι και υπαίτιος για την κατάσταση των πραγμάτων. Ο παρουσιαστής σε αυτό το σημείο προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Ο κύριος Α όμως δεν περιμένει και ξελαριγγιάζετε στο παραθυράκι του γιατί θίχτηκε από τα λεγόμενα του Β. "Δεν σας επιτρέπω/με προσβάλλετε/σαν δεν ντρέπεστε!" λέει ο Α. Ο Β χωρίς να περιμένει τον λόγο ουρλιάζει σαν ετοιμόγεννη πίσω "Εγώ να σας επιτρέψω/εγώ σας προσβάλλω/εγώ δεν ντρέπομαι ή εσείς;" Ο καυγάς τίθεται εκτός ελέγχου του παρουσιαστή και η είδηση αλλάζει απότομα με κάτι ανάλαφρο, όπως την γέννηση αρκούδων πάντα στο ζωολογικό κήπο του Πεκίνου. Μείωση IQ 2 βαθμοί. Τουλάχιστο δεν προσποιείται η ΝΕΤ.

Τα τοπικά κανάλια της Κύπρου δεν βλέπονται το πρωί. Ή μάλλον οι εκπομπές τους δεν βλέπονται το πρωί διότι είτε που θα είναι μόνο τοπικού ενδιαφέροντως (πχ χοιροτροφία και καλλιέργεια χαρουπιών στην Πάφο) ή θα είναι κακές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 80 με τους πλέον άσιμους ηθοποιούς και ξανθοβαμμένες στάρλετ. Οι διαλόγοι είναι εμπλουτισμένοι με αθηναϊκό χρώμα της δεκαετίας "Μπήκες;","μανούλι","καψούρεψα, "πεθαίνω","σπάσε","στρίβε" κλπ. Το μόνο που αξίζει επό τα τοπικά κανάλια είναι οι σπιτικές διαφημήσεις τους. Συνιστώ να της παρακολουθήσετε έχοντας κοντά σας χαρτί κουζίνας και πάμπερς γιατί θα κατουρίσετε πάνω σας που το γέλιο. Μείωση IQ λίαν επιεικώς 12 βαθμοί.

Η γραμμή εν dial-up οπόταν δεν θα αποπειραθώ να βάλω φωτογραφίες. Φανταστείτε την φάτσα του Ττέρενσ Κουίκ τζιαι κανενιού Κύπριου παρουσιαστή ανάμεσα στεις παραγράφους , ή καμιά φώτο με παραθυράκι της ΕΡΤ τζιαι είσαστεν ΟΚ.

Comments:
Την εποχή που ο ΑΝΤ1 έβαλε η ώρα 10 το πρωί (μετά τους μεν και τους δε) επανάληψη το φέιμ στόρυ 3, πόσους πόντους εχάναμε;
 
ma pio kanali valli tterens kouik???? eleos dld
Oso gia tous kipreous pou prospathoun na kalamarisoun, nomizw oti to kako arxizi pou ta sxolia mas pou sou mathenoun oti gia na milas swsta ellinika prepi na kalamarizis......kata ena periergo tropo katafernoun na sou "fitepsoun" touto to unwriten rule..........egw prosopika DEN katadexoume na kalamarisw me kenanan tropo
 
tha elega i epohi mou ... propolemiki diladi!!! ... itan i kaliteri ... den ihe tv to proi, ektos tis kyriakes pou mas kanane tin hari na mas valoun kanena kinoumeno shedio i kamia palia americaniki tainia, kata protimisi western!!! ... kai to kathimerino programma arhize to apogevma ... itan i epohi tou ''sketou'' RIK ... !!! ... mbenontas ston 20o aiona me tin polifonia ... pias' ta tziai egirasin!!!
 
vale discovery
 
i tileorasi mas einai mia JVC tou 1973, eghromi (ti stigmi pou to rik itan mavroaspro) kai super monophoniki me 8 kanalia. ama allazoume kanali allazi i othoni opos to projector kai to remote thelei patsous na doulepsei. filaoumen tin na tin poulisoume sto ebay, oi na valoume discovery!!!
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?