Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2006

Έτσι είναι οι σχέσεις


Χτες βρέθηκα με μια καλή φίλη στη Λεμεσό για να πούμε λιγάκι πριν αναχωρήσω για Αγγλία. Αυτή η φίλη σχεδόν πλησιάζει τα –άντα, είναι δασκάλα στο επάγγελμα, κοινωνικότατη και οικονομικά ανεξάρτητη…κι ελεύθερη. Τελικά ή εγώ δεν το καταλάβω αλλά εκτός από την λειψανδρία στην Κύπρο, οι εναπομείναντες εργένηδες είναι και μαλάκες.

Το συζητήσαμε εκτεταμένα το θέμα και φτάσαμε στα εξής συμπεράσματα.

Αν είσαι τριαντάρης, straight, ελεύθερος, οικονομικά ανεξάρτητος και με το διαμέρισμά σου, η πιθανότητα να είσαι μαλάκας είναι τεράστια. Ο λόγος είναι απλός: άμα έχεις όλα τα πιο πάνω στοιχεία το ξέρεις ότι λίγο πολύ είσαι περιζήτητος γιαυτό βρίσκεις και αλωνίζεις. Εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Αφού η μετοχές μας είναι στο λίμιτ απ, να μήν τις εξάργηρώσουμε; Το πρόβλημα όμως δεν είναι στο να είσαι μαλάκας αλλά στο να είσαι ειλικρινής μαλάκας.
Εκεί που ο απλός συμβατικός μαλάκας διαφέρει από τον ειλικρινή είναι πως ο πρώτος περιπαίζει τες γεναίτζες και μετά τις ξαπολά λέγοντας τους λογής λογής δικαιολογίες (δεν είμαι έτοιμος, νιώθω πως πνίγομαι, δεν αισθάνομαι το ίδιο με πρώτα, ακόμα να κάμω τη ζωή μου κλπ κλπ) ο ειλικρινής μαλάκας ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του λέγοντας μιας εξαρχής “δεν θέλω σχέση και στο λέω από τώρα (παύση…). Βουλέ βού κουσιέ αβέ μουά;…” Δεν παύει όμως από το να είναι μαλάκας διότι χαραμίζει την ζωή του και τα νιάτα του. Εγω προσωπικά είμαι πολλά της οικογένειας και είδα αρκετούς “ελεύθερους” πενηντάρηδες πως καταντούν…Όϊ πως ο γάμος εν αυτοσκοπός τζιαι πάντα επιτυχημένος ή κατάλληλος για όλους, αλλά τουλάχιστο παρέχει μια ηθική ικανοποίηση και ολοκλήρωση χαρακτήρα που δύσκολα βρίσκεις μόνο με την εργασία.

Αφήνοντας τους μαλάκες κατά μέρους φτάνουμε στα καλά παιδιά. Όλοι οι μαλάκες ήταν καλά παιδιά κάποτε. Θέλω να πιστεύω ότι συγκαταλέγουμαι ανάμεσα στα Ο.Κ κοπέλια αν και δεν είμαι εγώ που θα το κρίνω. Από την πείρα που έχω στις σχέσεις (σάστα τζιαι εγύρασιν δηλαδή) καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να γίνει εκ πεποιθήσεως μαλάκας. Τα στοιχεία του χαρακτήρα μας που είναι προτερήματα παρεξηγούντε πολύ εύκολα γιατί οι Κυπραίες δεν ξέρουν τι θέλουν ή γιατί έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Ψάχνουν τον αντικειμενικά τέλειο (όμορφο, μορφωμένο, γυμνασμένο, οικονομικά ανεξάρτητο, αλλά και να μην παίζει το μάτι) αντί τον κατάλληλο για τις ίδιες.


Ευαίσθητος τύπος – Τρυφερός, ρομαντικός, ευγενής και με ανατροφή. Πάντα θα ρωτήσει τη γνώμη σου και πώς νιώθεις. Η γυναίκες νομίζουν πως είναι μαμμόθρεφτος και φλούφλης. Εν μας κάμνει. Θέλουν τον και λίγο τσαμπουκκά.

Τσαμπουκκάς – Αρτσιάκκης, λεβέντης, τσας αλητούι έτσι για να ξυπνά στην γυναικά το αίσθημα του λυκείου που επαένναν οι μοτόρες κίττι-κέλα πόξω που τα κάγκελλα τζιαι επαθέναν αμόκ. Ετσί τύπος όμως πάλε δεν μας κάμνει διότι πιθανών να είναι και αλανιάρης ή αμόρφωτος ορ γοτέβερ.

Οικογενειακός τύπος – Αγαπά τα μώρα, την κηπουρική, δουλευταράς, ξέρει να ανάψει κάρβουνα, να αλλάξει λάμπες και να μετατρέψει πρίζες. Αλλάσσει τζιαι πάμπερς. Οι παραπάνω γεναίτζες θέλουν ένα τύπο έτσι να αναθρέψει τα μωρά τους αλλά όϊ να τους τα κάμει. Γυρεύκουν τον με το φανάρι αλλά άμαν τον έυρουν ξαπολούν τον γιατί πιστεύκουν πως τους αξίζει καλύτερος.

Κοινωνικός – Άνθρωπος του έξω, χουβαρτάς, διασκεδαστής, μπον βιβάζ. Ο άνθρωπος που θέλουν οι γυναίκες για να περνάνε καλά και να κάνουν τη ζωούλα τους. Δυστυχώς το μματούδι του παίζει τζιαι δεν μας κάμνει πάλαι.

Με λλία λόγια το ένας βρωμά τζιαι ο άλλος μυρίζει. Οι δε άντρες παθαίνουν τα ίδια με τις γυναίκες. Αν τραβά στο ένα, δεν τραβά στο άλλο. Αν εν του σπιθκιού εν σπαστική και φορτική, αν εν του έξω εν πασιαμάς αλλά ξαπόλυτη. Αν θέλει κοπελλούθκια ξενερώνεις, αν δεν θέλει κοπελλούθκια πάλαι δεν την θέλουμε γιατί ποιός εννα μας κάμει το γιον; Βρισκόμαστε στην Κύπρο σε ένα αέναο κύκλο όπου ο άντρας πληγώνει την γυναίκα, η γυναίκα τον άντρα και πάει όπως τον τροχό της τύχης. Όλοι οι άντρες είναι μαλάκες δηλαδή και πίσω από κάθε μαλάκα κρύβεται ένα τσούλί.

Δεν Έχουμε Υπόθεση! Γαμούμεν να περνά η ώρα τζιαι έσιει ο Θεός. Το να είσαι παρθένος πάνω που τα 16 είναι πλέον ντροπή τζιαι δείχνουμεν τον νού μας όπου πάμε με το να ντύνουντε οι γεναίτζες όπως τες σιαττόζες τζιαι να συμπεριφέρονται οι αρσενιτζοί όπως τους νηστικούς και πάντα χυδαίοι. Προτεραιότητά μας η καλοπέραση, το φαϊ, το γαμήσι, η αλλαξοκωλιά, το μέσο στην κυβέρνηση χωρίς να μας νοιάζεί ούτε για την ψυχή μας, ούτε για την αξιοπρέπειά μας, ούτε για τα αισθήματα των άλλων. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! Επειδή ίσως πληγωθήκαμε κάποτε, τον καιρό της αθωότητας, δικαιολογούμε έτσι τις πράξεις μας όλες. Αν γινόταν να παραιτηθώ από Κύπριος θα ο έκαμνα, αλλά έλα που δεν γίνεται τζιαι που αγαπώ τούτον το τόπο;

Καλλύτερα να φέρνουμεν ξένες με τα κκοντέϊνερ τζιαι ας παίρνουν οι Κυπραίες καλαμαράδες τζιαι Σύριους να ησυχάσουμε. Άξιο απορίας πώς τα καταφέραμε τζιαι εκρατήσαμε έτσι πληθυσμό στο νησί. Είμαστεν η μόνη ράτσα ανα το παγκόσμιο που οι άντρες δεν συμβαδίζουν με τες γεναίτζες… Οι γονείς μας τα κατάφερναν ίσως γιατί τζίνον που επάιρναν εμείνισκεν τους τζιαι ότι πρόβλημαν είχαν εκάθουνταν να τα έβρουν παρά εμάς σήμερα που τα ξαπολούμεν τζαι πάμεν πάρακατω (πολλές φορές μετανιώνοντας αλλά χωρίς την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να τα παραδεχτούμε). Έχει πρόβλημα μια σχέση; Χαλούμεν τα τζιαι πιάνουμεν άλλο! Σιγά μεν καταπιούμε τον εγωισμό μας. Τα διαζύγια είναι πλέον ρουτίνα, τζι ανάθεμα τα κοπελλούθκια τζιαι τα ψυχολογικά που τους κάμνουμεν. Το να σμείξει Κυπραίος με Κυπραία είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις τροχό του ποδηλάτου πάνω σε φορτηγό. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά μιλάμε για τον κανόνα τώρα.

Δεν έχουμεν υπόθεση. Σκέφτουμε να το κάμω τίτλο του μπλογκ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ! Ευτυχώς που υπάρχει και το Πλέϊστέϊσιον να ξεχνιώμαστε. Αφού μόνο με την πούτσα μας σκεφτόμαστε. Τ' ακούσαμε κι αυτό. Ούτε αισθήματα έχουμε, ούτε αγάπη, ούτε θυσία, ούτε Χρίστο και Παναγία, ούτε όνειρα, ούτε σκέψεις, ούτε πόθοι, ούτε οράματα, ούτε τίποτα. Δεν είμαστε στο κάτω κάτω η γενιά που αυνανίζεται μέχρι να πεθάνει;

Comments:
Ρε φίλε, εδιάβασα το ποστάκι λίο βιαστικά, αλλά μάλλον κάπου εν συμφωνούμε. Οι γεναίτζες θέλουν σε μαλάκα για δαρβινικούς λόγους. Ο μαλάκας εν άλφα-αρσενικό, το ένστικτο της γεναίκας λαλεί ότι τα κοπελλούθκια που το άλφα-αρσενικό έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Τα υπόλοιπα εν μουσκουρούθκια τζαι ψευτιές.
 
eheis apolyto dikaio. kapou ediavaza se ena palio tefhos tou economist pos se erevna pou egine stin ameriki, oi monogoneikes oikogenies pou meta mbainoun se gamo ehoun kyrios to pattern, o pateras tou paidiou na einai omorfopaido (handsome) opote kai kalitero genetiko iliko alla kai tsalavouttis, eno o syzigos einai tou spitiou (homely). diladi oi omorfoi kamnoun ta mora jie oi malakes anagionounta . mbravo darvinos. kathenas ta dika tou re koumbare an me rotas emena.
 
δεν έχω υπόθεση σε θέματα σχέσεων, αλλά νομίζω ότι βλέπεις τα πράματα λίγο λάθος. Δε θα ασχοληθώ με τη μέση κυπραία επειδή δεν καταλάβω από στατιστικολογίες κ έτσι, κ δε ξέρω καν πώς μπορεί να είναι μια τέτοια γυναίκα. Θα ασχοληθώ όμως με πραγματικές κυπραίες που ξέρω.. κυρίως επειδή είμαι μια 26χρονη κυπραία με πολλές πολλές φίλες. Όλες θέλουμε ένα πράγμα, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι : να ερωτευτούμε. Αυτό ΔΕΝ είναι εύκολο. Αυτές οι γυναίκες δε γυρεύκουν ένα συγκεκριμένου τύπου άντρα. Θέλουν ένα άντρα, να τον ερωτευτούν κ όλα τα άλλα είναι μουσκουρούθκια κ πελλάρες. Ούτε υπερβάλλω, ούτε λαλώ ψέματα ούτε τίποτε. Για να ερωτευτείς όμως, χρειάζεται χρόνος κ ειλικρίνεια, αλλά πάνω από όλα, χρειάζεται να μην έχει ο ένας εκ των δύο το σκεπτικό 'εν καλή περίπτωση τούτη/τούτος'. Ένα άτομο με έτσι σκεπτικό, θα βρίσκει συνέχεια καλύτερες περιπτώσεις κ θα προχωρά πάντα παρακάτω. Τέλοσπαντον, έχω πολλά να πω, αλλά έχω πολλή δουλειά τωρά, ίσως επανέλθω.
 
φιρφιρή, ως κύπρια γυναίκα, δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω πως έχεις δίκιο... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιόν εν το πρόβλημα. ουφφου...
 
α, επίσης, εν μου αρέσκει η φωτογραφία που έβαλες στο προφίλ σου. η προηγούμενη ήταν πιο καλή. θενκ γιου
 
κοτζια μουστακουδιν ομορφον λεβεντικον...καλαν..να την αλλαξω.
 
@ελενη

Η ωραιοτητα του έρωτα είναι η άγνοια μας πω μπορει να τελειώσει..που έλεγε και ο Εξυπερύ. Έχεις δίκιο πάντως. Σαν τον έρωτα εν έσιει. Να πατας τζιαι που την αισιοδοξία να τρέμει η γή. Αλλά πάω γμτ περίπατο κάτω μακαρίου τζιαι κλόννουνται τα άντερα μου. Εκατάντησεν αηδία...
 
O erwtas den einai:

1. Mersente me kaplamades
2. Egklhma promelethmeno

0ygeis tziai orismena 0emata ta opoioa paratrabountai sthn Kypro. San to klassiko: "en krima ta mwra" tziai imish mhneiskoun mazi gia na men pa0oun psyxoligiko tralala ta 'mwra, o ka8enas gama oti ebrei tziai ta kopellou0kia katantoun...eides tous tziai 'sy sthn Makariou.

H tash oson afora ton alfa-arseniko (allws arfas me tono sto deutero 'a') na deis me pkoion ta eshei h prwhn mou genaika, na fakkas xame pou to gelio. Ara stekei.

OK, Enta3ei, agnoa to teleutaio. Pantws esseis apoluto dikio otan les oti leipei sxedon pantelws h deousa wrimothta wste na antimetopizwntai ta diafora problhmata pou prkyptoun s'ena gamo/mia sxesh.

Loving Cyprus is like skateboarding:it's not a crime!
 
φίλε φιρφιρή, το χθεσινό σου ποστ επροβλημάτισεν με, γιαυτό εσκέφτουμουν τό θέμαν εψες και νομίζω ήβρα το πρόβλημα,΄που δεν είναι κανένα άλλο από το ότι είμαστε τόσο μικρή χώρα (που είναι άλλωστε η πηγή των περισσοτέρων μας προβλημάτων). Άμα ξέρεις πως ότι κάμεις θα συζητηθεί (και δεν το λέω επειδή έχω ψευδεσθήσεις για την σημαντικότητα μου) φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, φοβάσαι να συμπεριφερτείς όπως νιώθεις και να πεις αυτό που σκέφτεσαι.

πχ. εάν εγώ ερωτευτώ παράφορα έναν τύπο - μιλούμε για τρελλό έρωτα, από αυτόν που σε τυφλώνει - κάμουμεν σχέση, γνωρίσω τους φίλους του κλπ, αλλά μετά από μερικούς μήνες, όταν ο τρελλός έρωτας καταλαγιάσει και οι παρωπίδες πέσουν ανακαλύψω πως εν τέλεια μαλάκας και θέλω να χωρίσω, ΤΙ νομίζεις πως θα σκεφτώ; "μα τι θα λαλούν τωρά όοοολοι αυτοι οι φιλοι" "π*****α θα με ανεβάζει, π*****α θα με κατεβάζει (επειδή, θυμάσαι,, ήμουν τρελά ερωτευμένη.. χιντ χιντ)"

Δηλαδή φίλε φιρφιρή, δεν υπάρχει ελευθερία. Ναι και στο εξωτερικό μπορεί να παιχτεί το ίδιο σενάριο αλλά δεν θα χρειάζεται να ξαναδώ αυτά τα άτομα μπροστά μου, η θεία του παιδιού απίθανό να δούλευε 5 χρόνια στο ίδιο γραφείο με την μαμα μου, κλπ. you know what i mean?

Εγώ προσωπικά, νιώθω ότι πρέπει να προσέχω την κάθε μου κίνηση με αποτέλεσμα σπάνια να είμαι ο εαυτός μου σε ερωτικά θέματα. είναι λυπηρό.

Σόρυ για την έκθεση.
Θενκσ που έβαλες πάλι την ωραία φωτο σου στο προφίλ. :)
 
en i moni oraia photo pou ehw jie efkiken jie katalathos molis egorasa to kainourio laptop.

diafono mazi sou omos oti o erotas mborei na katalagiasei. egw palia evgaina me mia kopella kai imoun erotevmenos mazi tis mehri tin imera pou me epakketare kanonika. ehw ena theio kai mia thia pou einai pantremenoi 27 hronia episis, jie kamnoun opos ta 15hrona. den hanete o erotas katanaggi. exartate apo ta atoma.
 
Den mporw na min sxoliasw to post sou giati perigrefeis teleia tin katastasi pou epikratei.Plus eimai 24xroni kupraia k esuzitisa pampolles fores to "flegon" thema.Oi ligoi emfanisimoi still sigle pou kukloforoun en exoun kamia diathesi na kanoun sxesi gia ton aplo logo oti exoun perasin k protimoun na paizoun.Episis en esei provlima an ginoun 30 k en eleutheroi giati theorountai kopelia k leventes.Enw sumfwna me kapoio summathiti mou egw pou eimai 24 prepei na kopsw ta eksw "ennen kala" k exw 2 xronia perithwrio na evrw antra gia gamo.Kapou edw arxisa na skeftomai tin metanasteusi.Toulaxixton en tha thewroumai ligmeno proion me meiwmeni paragwgiki idiotita!
 
Διαβάζω αυτά που λέτε περί Κύπρου και όντας κάτοικος Αθήνας έχω να σχολιάσω:

"Και στην Ελλάδα, και στην Ελλάδα!"

Δεν έχει να κάνει με το μέρος, imho. Η μικρή κοινωνία βοηθάει αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Τα περί έρωτα μου φαίνονται πιο πιθανό...

@"ligmeno proion me meiwmeni paragwgiki idiotita" - ε εντάξει δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Το "παραγωγικό" κομμάτι δε φθίνει τόσο γρήγορα και το "ληγμένο" ισχύει ακόμα λιγότερο. Σε μερικές περιπτώσεις με 3-4 παραπάνω χρόνια κερδίζεις;)
 
anonymous 24xronh kyprai yparxei kai h pi8anothta na gnwristeis kai me ton anonymous 24xrono pou brisketai ektos kaloupiou kai na kolhseis.

Alh8eia se mia xwra pou h ekklhsia mesouranei (hint hint) kai to trafficking einai nomimo (hint hint hint!!!!!) pws na mhn einai etsi skata oi sxeseis
 
EGW TI SKATA NA KANW POY EIMAI ERWTEYMENOS?
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?