Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2007

Εδω το καλο ττοππουζι




Η τελευταία τρέλλα που ήβραν οι ξένοι για να τρών τα ριάλια τους Εγγλέζους είναι με το να τους διδάσκουν Krav Maga στο Λάντον Ακκάτεμι οφ Κραβ Μάγκα. To krav maga είναι μια ισραηλινή μέθοδος αυτοάμυνας που βασίζεται στο ένστικτο αυτοσυντήρησης του ανθρώπου και εξασκείται, εκτός που την Μαντόναν, τζιαι που τις Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις. Ότι κόψει ο νούς του καθενός δηλαδή. Κάθε χώρα τζιαι με τις πολεμικές τις τέχνες τζιαι στις αναπτυγμένες χώρες πατούριν οι ακαδημίες να τις διδάσκουν.

Οι Κινέζοι έχουν το καράτε τζιαι το κουνγκ φου. Οι Γιαπωνέζοι το τζόυντο, το νιντζίτσου (έκαμα κι εγώ μαθήματα πουτούτο τζιαι αξίζει ένα ειδικό πποστ που μόνο του να σας πω ίνταλως δεν έφινα νίντζα). Οι Θαυλανδέζοι έχουν το Μουάϊ Ττάϊ, οι ευρωπαίοι την ξιφασκία, οι καλαμαράδες το παγκράτιο, την πυγμαχία τζιαι την ελληνορωμαϊκή πάλη (πουμισιάρικη με τους ιταλούς), οι Βραζιλιάνοι το Καποέϊρα, οι Ρώσσοι το σάμπο, οι Χαβανέζοι το κάπου κουλαλούλα (δεν σας περιπαίζω), οι αμερικανοί ζιαι οι μεξικανοί το ρέστλινγκ, οι Σίκχ της ινδίας το Γκάτκα, τζιαι οι Κορεάτες το σιότοκαν. Εμείς γιατί δεν έχουμε δική μας πολεμική τέχνη; Είμαστε παρακατιανοί τίποτες; Τζιαι το πιό σημαντικό..γιατί ακόμα δεν φκάλλουμεν λίρες που την ευρεσιτεχνίαν μας; Φυσικά αν εξέραμεν πολεμικές τέχνες με τούρκοι, με βένετοι, με αράπηδες, με σαρατζινοί με ασσύριοι με εγγλέζοι επατούσαν δακάτω.

Κυρίες και κύριοι, με τιμήν και συγκίνηση εγκαινιάζω την πρώτη σχολή Κυπριακών πολεμικών τεχνών " Ο Φιρφιρής". Διδάσκεται To Pu Zin απο τον Μέγα Αρχιδι-δάσκαλο Αυτοκράτορα Φιρφιρή (12 ντάν και τέσσερα ντιν). Τάξεις για αρχάριους, άντρες και γυναίκες. Μεγάλη γκάμα από λαβές και τεχνικές καθώς και ανορθόδοξος/ψυχολογικός πόλεμος.

Αρχάριοι: Μαθαίνονται τα βασικά. κλωτσιές στ'αχαμνά, τριχομαλλίσματα, ππουνιές, χταρμαθκιές, φτύσιμο στα μούτρα και η αμυντική τακτική του "βουρώ ώστε να φατσίσουν τα πόδκια στον κώλο μου".

Μέσο Επίπεδο: Διδάσκονται οι βασικές λαβές "Κλωτσιά του Γάρου (μπροστινή και πισινή, γνωστή ως Γαουρόκλωτσος", "Ζινισιά του Βοσκού", "Πάτσος Αϊ Νικολαΐτικος", και η ψυχολογική τακτική "Γλώσσα της Κυπραίας".

Προχωρημένοι: Εδώ οι μαθητές τελειοποιούν τις λαβές και τις τεχνικές τους. Βασιζόμενοι στο τί έχουν μάθει στα προηγούμενα επίπεδα. Τα σκαμπίλια θα εντατικοποιηθούν και θα γίνουν πατσαρκές, οι κλωτσιές πορτοκλωτσιές, οι πάτσοι γαουρόπατσοι και ούτο καθεξής.


Διατίθεται και λεωφοριάκι για τους μικρούς μας φίλους.

Comments:
Re file to karate en giapwneziko. Kai to shotokan apo oti xerw einai styl karate, eshiei polla eidi.

Oi Koreates ehoun to Tae Kwo Do.

Oi fysika pws allasei ousiastika to keimeno sou, aplws pliroforiaka.
 
χα χα
Ξέρεις τι μου θύμησες τώρα?
Κάτι γυναικοκαυκάες τοοοοοτε στο λύκειο που έβλεπες δυο μαθήτριες να μαλλιοτραφκίουνται τζαι να τζιριλλουν όπως τες πελλες και όλο το μαθητικό
κοινό να μαζεύετε στο χώρο του ρινγκ και να καμνει πασιαμα!
Accessories του κυπριακου αθλήματος που ξέχασες να αναφέρεις τζαι ελπίζω να τα βάλεις στη σχολή αν θα κάμω εγγραφή είναι: σιδεροππουνιές, σκουπόξυλα, φτιάρκα, κούσποι, μαδράτζια
(βλέπε Πέπα Μάππουρου)
καρέκλες και οτιδήποτε βρίσκετε στο χώρο/ αίθουσα/ δρόμο/ μπαράκι κ.α που διεξάγετε ο αγώνας!
 
Ειδικές τάξεις για hooligans-wannabes εν έβαλες όμως ρε φιρφιρή. Να διδάσκεις την τέγνην του Χω Θα Ρο (Χώνουμε πουπίσω που τους Θάμνους και πετάσσω Ρότσες) π.χ. που είναι πολύ σημαντικό skill σε αυτό το άθλημα

Ππι εσς: ετέλιωσες το έσσει να κανονίσουμε να πάμε για κανένα καφέ τούτες τις μέρες? Έσιει ένα μήνα να βρεθούμε
 
Krav Maga rulz... I'll show a thing or two firfiri
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?