Πέμπτη, Μαΐου 24, 2007

Στον Καναδά στη Βραζιλία



Άυριον διώ πρότελευταίον μάθημαν τζιαι κανεί. Πάππαλλα. Έμεινεν τζιαι η διπλωματική τζιαι κανεί. Έκλεισεν τζιαι τούντο κεφάλαιον τζιαι θα ανοίξει άλλον ποιό μεγάλον ύστερα. Επέρασεν ο τζαιρός τζι ούτε που το κατάλαβα. Δραττώμενος της ευκαιρίας τζι επειδή βαρκούμαι να γράψω τίποτε coherent παραθέτω σας ότι θυμούμαι που πρίν να πάω να σπουδάσω.

Ποιό κάτω μερικές παραντζιελιές που μου εδώσα γνωστοί, συγγενείς τζιαι φίλοι την νύχταν πριν να πετάσω να παώ Καναδάν για τες σπουδές μου, Αύγουστον του 2002. Η ώρα ήταν προχωρημένη, οι βαλίτσες πακκεταρισμένες τζι ούλλοι μας μισομεθυσμένοι.


Θείος Γ.: Καλές σπουδές τζιαι νάρτεις πίσω να ψηφίσεις. (παντές τζιαιν στο παναϋριν του Αρακαπά που' ταν να πάω)

Ξαδέρφη Φιρφιρούδα (η αδυναμία μου): Τωρά που θα φυείς θα σε αγαπώ δκυό φορές γιατί εν θα είσαι δαμαί να σε βλέπω τζιαι να τρώμεν παγωτό. (Με έπιασε τηλέφωνο η ώρα 00:01 το πρωί, ώρα Καναδά με την βοήθεια του ανηψιού μου για ναν η πρώτη που θα μου εύχετουν για τα γενέθλια μου).

Θείος Γ2.: Καλές σπουδές τζιαι βάλλε κ.......ν. Οι ξένες έν έχουν εμπιστοσύνη. (Θέκκιου ας πούμε.)

Αδελφή Ε. (η θεία που είναι αφιερωμένη): Καλές σπουδές, στην ευχή του Θεού να πάς και να προκόψεις. Και πρόσεχε από τους Χιλιαστές, Ευαγγελικούς, Προτεστάντες, Καθολικούς και όλες τις άλλες τις αιρέσεις. Μην χάσεις την πίστη σου και να και μια λίστα με ορθόδοξες εκκλησίες στον Καναδά. Έκαμα σου και ένα κομποσχοίνι δώρο, κάθε κόμπος εν σταυρωμένος τρείς φορές, για να προσεύχεσαι.

Θείος Α.: Χρόνια πολλά. Πάεννε πε της μάνας σου αν εμείναν σουβλάκια.

Γιαγιά Τ.: (Το κλάμαν το γοερόν) Άτε γιε μου να πάεις στην ευτζή του Θεού τζιαι να προκόψεις να μάθεις γράμματα, να στραφείς να βρεις καμιάν τύχην καλή να σε αρμάσουμεν, σσύψε (καπνίζει με), όϊ να μας φέρεις καμιάν αμύρωτην άκουσες; Τζιαι να τηλεφωνάς της μάνας σου τζι έσιει την έννοια σου. Αααα γρυσαφένε μου (πιάνει το κλάμα), αααα μαλαματένε μου τζι εν σε 'φτασεν ο παππούς σου να σε καμαρώσει. Τζι ήσουν ο αγαπημένος του. (Δαμαί φιλώντας το χέριν της γιαγιάς γλύτώνω το κεφαλοκλείδωμαν).

Ανιψιός Κ. - Να μου στείλεις φανέλλαν του Εν Μπι Έϊ. Όϊ να ξεχάσεις. Τζιαι τα παιχνίδκια του πλέϊστέϊσιον που σου πα. (παίζε τζι έρκουντε ρε Κ!)

Ανιψιά Σ. : Καλές σπουδές ξάδελφε τζιαι αν έυρω τίποτε που το ίντερνε που θέλω λαλώ σου.

Παπά Φιρφιρής: Εγιώ την δουλειά μου έκαμα την. Θέλω σε να πάεις κοπελλούιν τζιαι να στραφείς άδρωπος.

Μαμά Φιρφιρή:-------Δεν έκαμεν δηλώσεις γιατί ήτουν μες την κουζίνα φυρμένη του κλαμάτου.

Ανιψιός Σ.- Μεν αφήσεις θυληκόν πας τα ποδκια του (εδώ γίνεται high five).

Θείος Α.: ΡΕ ΠΕ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΑΝ ΕΜΕΙΝΕΝ ΤΙΠΟΤΕ! Α, τζιαι πέ της να φέρει τζι οδοντογλυφίδες τζιαι τζιεντά με το δόντιν μου.

Παπά Φιρφιρής: Τζιαι κουμαντάρισκε τα λεφτά. Όϊ να κλάννεις με ξένον κώλο.

Μαμά Φιρφιρή: (Αφού φέρνει τους καφέδες έξω πιάννουν την τα μωρίσιμα της), Έκοψα σου κομματούθκια χαλλούμι με σαλάμι τζιαι καρπούζι τζιαι κουλλούριν της γιαγιάς σου. Έλα δα, έσhεις μιαν τάτσα πας την φανέλλα σου να την καθαρίσω (τραβολοά με να με καθαρίσει). Το μαλλίν σου κτένιστο να μεν είσαι όπως τον κλιάρον. Έλα δα τζι έσεις μιαν τρίχαν μες τ'αμμάτιν σου... (Γενικά όσο ντάντεμα εγλύτωσα που τον τζιαιρό που επήα γυμνάσιον έφα το τωρά).


Αυτά κοπέλια. Κατί τζαι πόψε εμείνασιν.

Comments:
Eppesa pas to blog sou re firfiri. Na se kala, gelo polla. Kali tixi avrio me to mathima sou.
 
thekkiou. elpizw na pianoun oi efhes sou
 
kame tous ta re firfiri.
grapse yia tis paratzielies prin to strato, jines itan oi korifees.
 
ne .. pojintes parajielies gia to strato akouw tes egw twra.. pe jesi ti s ipan na tes sina3w oules mazi
 
Θείος Α. ο ανώτερος! φαίνεται φιλοσοφημένος άνθρωπος!
 
Με συγκίνησες με τη μάμα σου την καταλαβαίνω απόλυτα . Καλή επιτυχία στη σταδιοδρομία σου.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?