Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2006

Bloody foreigners

H Βέρα Γιούντινα απελάθηκε από την Κύπρο όπου κατοικούσε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της τα τελευταία 13 χρόνια. Η Βέρα Γιούντινα παρακαλεί τον πρόεδρο της δημοκρατίας σε ανοικτή της επιστολή να αναστείλει την απόφαση αυτή. Η Βέρα Γιούντινα είναι μια από τις χιλιάδες αλλοδαπούς που κρατάνε την οικονομιά του τόπου στους ώμους στους. Η Βέρα Γιούντινα στην Κύπρο όπου ανέθρεψε την οικογένειά της αντιμετωπίζεται σαν ζώο. Η Βέρα Γιούντινα με κάνει και ντρέπομαι που είμαι Κύπριος.

Οι αλλοδαποί είναι μεγάλο κεφάλαιο στην μικρή Κύπρο. Χωρίζονται σε τρείς κυρίως κατηγορίες. Του οικονομικούς μετανάστες, τους πολιτικούς πρόσφυγες και τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες. Οι υπουργοί μας δηλώνουν πώς όλες οι ανατολικοευρωπαίεες ονειρεύονται να εκπορνευθούν στην Κύπρο. Ο κόσμος στην θλιβερή πλειονότητά του πιστεύει πως οι ξένοι (Ρώσσοι, Πακιστανοί, Πόντιοι, Αράπηδες, Νιγηριανοί, Σριλανκέζοι, Κινέζοι, Μπανγκλατέσιοι, Σύριοι, Λιβανέζοι κλπ) ήρθαν εδώ για να μας φαν τις δουλειές, να εγκληματίσουν, να χαλάσουν οικογένειες και γενικά να εκμεταλλευτούν την "καλοσύνη" τη "φιλοξενία" και τον πλούτο μας. Όλα κι όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαι και απέχουν από την πραγματικότιτα όσο ο Τάσσος από τη λύση του Κυπριακού.

Καταρχάς οι οικονομικοί μετανάστες είναι πάντα μα πάντα μα πάντα προς όφελος της οικονομίας και προκαλώ οποιονδήποτε να μου αποδείξει το αντίθετο. Οι λόγοι είναι απλοί. Πρώτα απ' όλα καταδέχονται για ένα ξεροκόμματο, και για μακρά ωράρια, πολλές φορές παράνομα εκτεταμένα, να κάνουν τις δουλειές που εμείς αηδιάζουμε, ντρεπόμαστε και αποφεύγουμε. Ποιός Κύπριος ζήτησε δουλειά σε χωράφι, στο αμπέλι, να καθαρίζει σπίτια, να ξισκατίζει γέρους και δεν βρήκε; Κανείς. Ποιός αλλοδαπός έφαεν δουλειά δικού μας στην τράπεζα, στα καταστήματα, στην κυβέρνηση και οπουδήποτε αλλού όπου το εγχώριο εργατικό δυναμικό σαφέστατα υπερτερεί; Κανείς σχεδόν. Ποιός εργοδότης αλλοδαπού δέχεται να διώξει τον αλλοδαπό (τον οποίο πληρώνει να φέρει μάλιστα) και να εργοδοτήσει Κύπριο; Κανείς επίσης.
Ο αλλοδαπός εργάτης είναι επίσης ένα δώρο στην οικονομία του τόπου και στον ραγδαία γηραζόμενο πλυθυσμό μας αφού φτάνει στην Κύπρο νέος, υγιής και έτοιμος για δουλειά χωρίς η κυβέρνηση να έχει δαπανήσει έστω και ένα σεντ για την ανατροφή του (σχολεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στρατιωτική θητεία, κλπ κλπ). Αν κάποιος αλλοδαπός βγάζει τόσα πολλά λεφτά που να χρήζει φορολόγησης τότε πληρώνει τους φόρους του και συνεισφέρει στο ταμείο του κράτους.

Οι πολιτικοί μετανάστες είναι άνθρωποι που στην χώρα τους η ζωή τους βρίσκεται υπό απειλή ένεκα της εθνότητάς τους ή των πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεών τους. Θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι που ακόμη η χώρα μας είναι μια δημοκρατία που παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να παρέχουμε προστασία στους αδυνάτους, άσχετα με το πολιτικό μας παρελθόν. Μήπως εμείς δεν μεταναστεύσαμε κατά χιλιάδες προς άλλους προορισμούς ή δεν θα τρέξουμε όλοι στις Αγγλικές βάσεις με τα παντελόνια χεσμένα αν γινεί καμιά φασαρία. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν αυτό το σύστημα αλλά δεν είναι λόγος αυτός να στιγματίζουμε τους υπόλοιπους.

Οι παράνομοι μετανάστες δε είναι ένα τραγικό παγκόσμιο φαινόμενο που καλά θα ήταν να δούμε από ανθρωπιστικής πλευράς. Ας σταματήσουμε μισό λεπτό να σκευτούμε την απόγνωση του οικογενιάρχη που αφήνει την οικογένειά του για να ταξιδέψει με μια παλιόβαρκα για να φτάσει στην Κύπρο. Η απόγνωσή του και μόνο λέει πολλά. Σίγουρα δεν μπορεί η μικρή μας οικονομία να απορροφήσει όσους αλλοδαπούς ευελπιστούν να φθάσουν αλλά και πάλιν αυτό δεν δικαιολογεί τις πρακτικές της κυβέρνησής μας.

Αντί να έχουμε ως Κυβέρνηση και λαός ένα μελετημένο πρόγραμμα εγκατάστασης των νόμιμων αλλοδαπών στο νησί μας, με εκπαίδευση για τα παιδιά τους ώστε να μάθουν τη γλώσσα σε μια γενιά και να αφομοιωθούν στην κοινωνία μας, τους αντιμετωπίζουμε ως δουλοπάροικους. Τα κρούσματα ρατσισμού αυξάνονται καθημερινά. Αιδώς Αργείοι! Όπως οι Κύπριοι του εξωτερικού έχουν δικαίωμα ψήφου γιατί όχι και οι 50,000 Πόντιοι (αν δεν ήταν το Κυπριακό πρόβλημα στην μέση); Αν δεν δουν οι Πόντιοι κοινό συμφέρων με εμάς, αν δεν λάβουν μέρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, αν δεν λάβουν μέρος στην αστυνόμευση της Κύπρου, τότε πως περιμένουμε να ενταχθούν στην κοινωνία μας; Αν δεν τους θέλουμε ας το πούμε ξεκάθαρα, να τους διώξουμε όλους άρον άρον και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η οικονομία μας θα καταρρεύσει σαν τον χάρτινο πύργο που είναι. Προς το παρών κάθε λίγο και λιγάκι θα γίνονται καυγάδες στην Πάφο.

Οι αλλοδαποί είναι άνθρωποί με όνειρα και προσδοκίες σαν της δικές μας. Δεν πάει πολύς καιρός που οι Κύπριοι στην Αγγλία αποτελούσαν bloody foreigners αλλά σήμερα διαπρέπουν και είναι νομοταγείς όπως όλοι οι άλλοι. Η Βέρα Γιούντινα μας απόδειξε πως είμαστε χειρότεροι των Βανδάλων και των Κάφρων της Αφρικής. Η Βέρα Γιούντινα μας απόδειξε πως το κράτος μας είναι ένας ψυχρός δικολάβος. Η Βέρα Γιούντινα είναι ο Γιώρκος, ο Παναής, η Αντρούλα και η Μαρικκού που κάποτε μετανάστευσαν στην Αυστραλία, στην Αμερική και στον Καναδά. Η Βέρα Γιούντινα, όπως και εμείς, είναι ένας bloody foreigner.

Comments:
Συγχαρητηρια για τον τρόπο που σκέφτεσαι και γράφεις!

( Πώς μπορω να σου στείλω e-mail ?)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-Λευκωσία.
 
Θερμά συγχαρητήρια για το κείμενο και τις απόψεις σου. Όταν παύουμε να είμαστε Άνθρωποι γινόμαστε Κτήνη είτε μας αρέσει είτε όχι. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην Ελλάδα... :(
 
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τη Vera, ακόμα να καταλάβω πώς λειτουργόυμε σαν κράτος:
Χαρακτηρίζουμε μια αρχιτέκτονα που έζησε και επένδυσε στην Κύπρο για χρόνια ώς "ανεπιθύμητη" αλλά τον κάθε κουρούπεττο αλήτη που φορτωνόμαστε στα ζηνήσια μας γιατί ο Πρόεδρος διά χάρες όποτε του καπνίσει για να φκιερώσουν οι φυλακές, βαφτίζουμε τον "νομοταγή πολίτη".
Άσσιχτήρ, τζιαι στην υγειά μας.
 
Συγχαρητηρια
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?