Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Me study in England


Οι Κύπριοι φοιτητές της Αγγλίας αξίζουν μιαν ανθρωπολογική-ζωολογική μελέτη που μόνοι τους. Πραγματικά, δεν νομίζω πουθενά αλλού στον κόσμο οι Κυπραίοι φοιτητές να αντιδρούν τζιαι να συμπεριφέρουνται όπως τους Κυπραίους δακάτω. Οι πρόσφατες εκλογές της ΕΦΕΚ το προηγούμενο Σάββατο στο Γιου Σι Ελ ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρατηρήσει κάποιος τον Κύπριο φοιτητή (Τρωειλίρης ο Κυπριακός) στο φυσικό του περιβάλλον.

Τα αντρικά δείγματα είναι και τα ποιό ενδιαφέροντα καθώς παρουσιάζουν την μεγαλύτερη βιοπικοιλότητα και διαφορετικότητα. Όπως τα λιοντάρια της Αφρικής έτσι και οι νεαροί Κυπραίοι κάνουν χρήση της χαίτης τους για να δείξουν το στάτους, την ηλικία και την θέση τους.

Οι πρωτοετείς διαθέτουν την πιό πλούσια κόμμωση διότι έχουν το παραπάνω μαλλί και τα κκόμπλεξ που τον στρατό οπόταν και μεγαλώνουν το μαλλίν για το γαμώτο και επειδή μπόρουν. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους το κάμνουν σπόντες αλα Σογκόκου ή το αφήνουν να ππέσει (τακτική που ακολουθούν τα χαμηλά σε ύψος είδη και όσοι κκελιάζουν πρόωρα). Το λεξιλόγιο τους είναι περιορισμένο και επικοινωνούν με κραυγές που ακούγονται ως 'Σειρά, σειρούμπα, ΡΕ σειρά, σειρά μου' και άλλες παραλλαγές. Τα ρούχα τους είναι συνήθως τζίν σκισμένα. Εύκολο να τους εντοπίσεις από το ντουμάνι των τσιγάρων τους.

Οι δευτεροετείς-τριτοετείς είναι οι πιό κκιλιντζιρέ παραλλαγές του είδους και οι πιό ατιμέλητοι είτε γιατί έχουν φιλενάδα τζιαι νιώθουν τον γάρο τους δημμένο είτε γιατί δεν θέλουν φιλενάδα. Το βλέμμα τους είναι απλανές ένεκα του χόρτου, του ύπνου και του ονλάϊν πόκερ τουρνουά της προηγούμενης. Μερικά είδη είναι πιο ψαγμένα αλλά αποτελού σπάνιες εξαιρέσεις. Διαθέτουν ποιο πλούσιο λεξιλόγιο από τους πρωτοετέις και αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο με τις λέξεις "φίλε μου, αδέρφιν μου, ρε σύγγενη, καθηγητής, καραγκιόζης, άθρωπε, που σε ρε,' και άλλα παρόμοια. Οι μαστεράδες διαφέρουν από τους προηγούμενους στο ότι εν πιο φαλακροί και βραδυκίνητοι. Γενικά ως σύνολο εν άλουτοι.


Οι Κυπραίες τωρά είναι οι ποιό επιθετικές του είδους. Ανάπτυξαν μηχανισμούς αυτοάμυνας για να φοβίζουν τα επίδοξα θυληκά άλλου είδους. Η ποιό γνωστή τεχνική είναι η "βάλλω πολλίν άρωμα". Πλάσμα θυληκό δεν τους κοντέφκει αλλά μπορούς να τις εντοπίσουν τα αρσενικά του είδους που έναν μίλιν απόσταση (όπως και οι νυχτοπεταλούδες δηλαδή). Τα εκτος Λονδίνου θυληκά ξεχωρίζουν από τα Λονδρέζικα διότι όπου πάσειν τραβούν τζιαι μιαν βαλίτσα 45 κιλά πάνω στα τροχούδκια, σημάδιν πως σκοπεύουν να περάσουν το σαββατοκυρίακο στην Αγγλική πρωτεύουσα. Η δύο κυριες παραλλαγές είναι οι Βαμμένες (συνήθως ξανθό τζιαι κότσινο που φαίνεται αφύσικο) και οι άβαφτες (που αφήνουν το μαλί στο χρώμα του το φυσικό αλλά ένεκα κόμπλεξ ή κακού γόυστου επιμένουν να το ισιώνουν με αποτέλεσμα να μεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα η μια που την άλλη. Το ντύσιμο είναι της μόδας και βαζουν τα φώτα στις υπόλοιπες ράτσες, η αλήθεια να λέγεται. Δυστυχώς φορούν όλες τα ίδια επομένως τα αρσενικά τις αναγνωρίζουν από το μαλλί ή το ύψος (λίγο δύσκολο από την φάτσα ένεκα του μέϊκ απ). Όσες δεν φορούν τα ίδια είναι απομονωμένες διότι το πιό πιθανών να φορόύν κάτι πολλά εκκεντρικό. Όσες συνοδεύονται από αρσενικό του είδους κρατούν τον παντές τζιαι εννά πετάσει να φύει, αλλά και για προειδοποίηση προς τα υπόλοιπα θυληκά. Δυστυχως η στήλη δεν κατόρθωσε να αποκωδικοποιήσει την ομιλία τους καθότι ακούγεται μόνο ένα "ψουψουψουψουψου" στα πηγαδάκια που κατασκοπέψαμε.

Comments:
Η πλάκα είναι όταν κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν με ένα κάρρο αύπια σαν extra luggage μαζί τους.

Τι έλεγες για εκείνο το βλέμα το απλανές; Το βλέμα το τσιτωμένο λόγω έλλειψης φρίμπας (freebase cocaine) να δεις ίντα ωραίο που είναι...

Που τους στέλνουν ξυπόλυτους στ' αγκάθια;
 
Χαχαχα welcome to my world.

Εγώ ξεχωρίζω και τις Κυπραίες- μη Λονδρέζες από τα ρούχα. Οι του Λονδίνου φορούν παντελόνι αρμάνι, τοπ ντόλτσε + καμπάνα και βαστούν τσάντα αμαρκέ. Οι μη-Λονδρέζες φορούν ούλα τα άλλα αμαρκέ, αλλά βαστούν μιαν σούπερ σάιζετ φέντι.

Τι εφορούσα εγώ στις εκλογές; Πάντως είχα το παράπονο που επήα σαν την καταχάλησσα γιατί εν επρόλαβα να ισιώσω το μαλλί!
 
oti pianoun master sto PRO , stin pilotta je sto outsourcing ton projects eipes ta?
 
Agapite firfiri...(o opoios btw einai geitonas m stin kipro... asxeto)

se parakolouthw edw kairo alla einai i prwti fora pu grafw kapoio comment... tha ithela na se sigxarw gia tin apli alla kai sinama wmi kipriaki pragmatikotita pou mas parousiazeis mesa apo to blog sou..

keep walking..

X
 
Ατυχία που έχασα έτσι θέαμα. Και σκέφτουμουν ολόκληρο το Σάββατο, κάτι πρέπει να κάμω σήμερα, κάτι πρέπει να κάμω.

Εκτύπησε και το τηλέφωνο μια-δκυο φορές αλλά δεν το σήκωσα.

Κρίμας και ήθελα να πάω στις εκλογές έστω και για την εμπειρία.

Του χρόνου πάλε.
 
ethimithika ti eforousa, kai imoun apistefta high street. tipote pou to selfrideges. tou xronou pou tha ertei kai o sceptic tha valo kalitera rouxa:)
 
@anonymous

agapite geitona. thekkiou pou mpikes ston kopo na diavaseis to blog moy. Aprili pou tha eiami kypro ela htipa mou tin porta gia frape kai tavli
 
I just love them etsi na kykloforoun mesto londino...

En exoumen lathos
 
hehe je to anotero na se pianoun oi mi londrezoi gia directions pos na pan stin ekloges

-ekatevikes euston i euston square?
-poia en i diafora?
-me ti xroma traino irtes?
-aspro!
-ti lalei i tapela?
-euston square
-oraia stripse aristera kai akoloutha to kopadi ton kipreon

:S
 
PANTOS KAI STHN ELLADA TA IDIA EIXA BIOSEI KAI EKEI PAIDIA....ASE POU OI KYPRIES EIXAN BGALEI KAI ONOMA STH THESSALONIKH GIA TIS EPIDOSEIS TOYS...
 
@nikolas onomazete stin kypriaki "βκάλλω το σσοινίν τζιαι το παλλούτζιν" (βγάζω το σχοινί και το παλούκι"
 
Nikola to onoma toneixan oi kypraies sth Salloniki apo tote pou spoudaze o pateras mou nomikh sto aristoteleio....milame gia epoxh 1968-1973....
 
Agapiti mou Michaella ege eimai londino kai se diaveveo oi tsandes mou den einai ka8olou amarke ana8eorise tis apopseis sou!!!
 
Oi Kupraies pantou exoun onoma...
 
Τζιαι στη Βουδαπέστη έτσι σκέδιον εν οι Κυπραίοι. Τζιαι όπου πάσειν συνάμενοι φαντάζομαι!
 
mia hara en oi kypraioi sti voudapesti! an men ta kamoun twra pote tha ta kamoun?
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?