Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Not just food. M&S food


Ήρτα που το γυμναστήριο διαλυμένος, ποφκαλμένος, καταπονημένος, τζιαι κόντρα καταβεβλημένος. Στρέφουμε έσσω με το το αρφάλιν μου τα γόνατα που την πείνα. Περνώ δίπλα που τα κκεππάμπ σιόπ τζιαι τα φισhεντσhιπάδικα΄τζιαι πεινώ ακόμα παραπάνω. Η μυρωδκιά του γύρου νεκατώνεται με το ψάριν το τηανητό, που νεκατώνετε με τα κεμπάμπ, που νεκατώνουντε με τον γύρο τον Λιβανέζικο, που νεκατώνουντε με τα κινέζικα τζιαι ούλλα γίνουνται ένα σιερούιν όπως τα μίκιμάους που με τραβά που την μούττην. "Mind over body" Φιρφιρή. "Το αερόβιον εννεν για το τίποτε" λαλώ του νού μου. Μόλις πάω σπίτι με περιμένει το φαϊν διαίτης πολυτελείας που το Marks & Spencer που διαφημίζει η τηλεόραση.

Καταρχάς δείχνουν το φαϊν κοντό πλάνο, με ένα ασημένιο πηρούνι να το νεκατώνει σλόου μόσιον. Πανέμορφα χρώματα, ψημένο στην εντέλεια, έρκεται σου να παέις να τριφτείς πας την τηλεόραση. Η παρουσιάστρια περιγράφει τί περιέχει το φαϊ αργά, ηδονίστικά με μια φωνή που νομίζεις εν έτοιμη να τελειώσει. Seared Scottish salmon with succulent Jersey baby potatoooooooooooooes. Κάπως έτσι τέλος πάντων. Εγόρασα το ο φτωχός. Έπιασα τα λουκάνικα με cider gravy and vegetable mash. Σαν εγυμνάζουμουν εσκέφτουμουν την φωτογραφία πας το κουτί. Τα μιτσικουρούθκια μου εθωρούσαν με τζι επαρακαλούσαν με "φάε μας φιρφιρή, φάε μας..."
Ψήνω τα σύμφωνα με τις οδηγίες. Φκάλλω τα που το κουτί, λαλώ να τα σερβίρω μες το πιάτο όπως λαλεί το service suggestion. Πάω να παρασιενώσω τον πουρέ τζιε όπως τον εκούντησα με το πηρούνιν έφκηκεν έναν κομμάτι στερεού πολτού. Έννεν καλό σημάδι τούτο. Πάω να παρασιενώσω τα λουκάνικα με την σάλτσα ήταν τζιαι τα θκυό κολλημένα μεταχύ τους όπως τες λούρες πας το κρεβατάκι της θάλασσας. Η σάλτσα εν όπως το τζιέλλιν μέσα στο οποίο εν τυλιμένα τα λουκάνικα. Αρχίζω να νευριάζω διότι συνειδητοποιώ πως επήαν οι τεσσερισήμιση μου λίρες τζιερεμέ. "
"Θάρρος Φιρφιρή, εν εξετάσεις τωρά έν έσιεις ώρα να μαϊρέψεις. Φάε τζιαι σκάσε".
Γύρνω το χυμούδι μου που λαλείτε τζιαι κάθουμε. Όχχο μάνα μου, έσιει CSI, εννά την κάμω αμπέλιν. Προτσιάζω τον πουρέ, τζιαι σηκώνω το πηρούνι. Ο Πουρές εν κολλημένος πάνω στο σχήμα του κουθκιού όπως τον έφκαλα. "Που να μείνεις μαύρον που την κκελλέ σου να μείνεις. $%@%^%#^ πουρέ, έν τζι εν να με σπάσεις εμένα". Μπαίνω σε berserk mode τζιαι κάμνω τον πουρέ πουρέ. "Εννά με σπάσεις ενόμισες! Κανεί που έκρουσα τα δακτύλια μου σαν σε έφκαλλα που τον φούρνο".
Φαίρνω τον πουρέ στο στόμα μου. Θυμούμαι την γεναίκα της διαφήμισης τζιαι την αισθησιακή της φωνή. Βάλλω τον βούκκο μες το στόμα μου, αφού του εφύσησα να κρυώσει, καθήσκω το πηρούνιν πας την γλώσσα μου τζιαι τσιλλώ το τζιαι τραβώ το σιγά να μείνει ο πουρές πάνω της. Σε τούτην την φάση περιμένω τον πουρέ να λιώσει τζιαι να πλημμυρίσει το στόμα μου με τις πλούσιες γεύσεις οργανικών πατατών με μπαχαρικά και φρέσκα λαχανικά επίσης οργανικής καλλιέργειας. Τίποτε εν γίνεται. Τσιλλώ τον πουρέ με την γλώσσα μου προς τα πάνω, πιέζεται στον ουρανίσκο μου τζιαι τυλιει την γλώσσα μου. Ο πουρές κάμνει επαφή με τους γευστικούς αδένες μου. Άτε μάνα μου, να δούμεν αν θα νιώσω τζι εγώ ευχάριστα αισθήματα όπως την γεναίκα που το εδιαφήμιζεν. Κλείω τα μμάθκια μου ....
Ναί, ναί..νιώθω κάτι.. νιώθω μιαν ευχάριστη αίσθηση..είμαι μωρόν έξι χρονών τζιαι μόλις έφα χώμα..Φτύνω μέσα στο πιάτο. Έν έχω όρεξη για οργανικό κόπρι.

Πάμε στα λουκάνικα. τουλάχιστον φαίνουνται καλλύτερα τούτα τζιαι δεν πρόκειται να χάσω την ψυχραιμία μου για κανένα φαϊ. Το χρώμαν τους εν εντάξει τζιαι εν αδρά τζιαι τταζέτικα, πολλά υποσχόμενα. Προτσιάζω το λουκάνικο τζιαι βάλλω το ούλλο βούκκο. Άμπα τζιαι για το λουκάνικο που εμουγγάνιζεν η παρουσιάστρια. Κόφκω μιαν ακκαμαθκιάν ίσια με τον μυαλιώνα μου τζιαι μασώ. Έσιει γεύση πριονίδι τυλιμένο στο πλαστικό. Σε τούτην την φάση είμαι ήδη πουπάνω που τον κάλαθο τζιαι βρίζω θεούς τζιαι δαίμονες. Μόνο γιαουρτούι έμεινε στο ψυγείο. Πιάννω το τζιαι κάθουμαι να δώ τηλεόραση. Με το που κάθουμαι έσιει διαφημίσεις τζιαι πάλε η κοκόνα "Try the new Cider Gravy Bangers, tender with a lavish texture and made with free range british pork, served with velvety organic mash vegetables..Mmmmmm. Not just food. This is your M&S food".

Σε αυτή τη φάση έχω πιάσει την τηλεόραση τζιαι προσπαθώ να την πνίξω φωνάζοντας "ΦΑΕ ΕΣΟΥ ΡΑ ΠΑΛΑΒΗ! ΦΑΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΚΑΛΕΙΣ ΠΟΝΗΜΑ ΝΑ ΦΚΑΛΕΙΣ, ΤΖΙ ΑΦΗΚΕΣ ΜΕ ΝΗΣΤΙΚΟΝ ΜΕ ΑΦΗΚΕΣ! ΕΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΟΞΑ ΕΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ! ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΡΑ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΠΗΞΩ ΜΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΥΚΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕΝ ΑΝ ΠΑΣΕΙΝ ΚΑΤΩ!". Το τελευταίο πράμα που θυμούμαι εν τους νοσοκόμους που με εδίσασειν.

Comments:
firfiri,tixaia epesa panw sou ki xwris na to katalavw arxisa na se diavazw sistimatika.grafeis prwtotipa ki auto exei megaliteri aksia telika ki apo to na grafeis poli wraia.paizeis poli omorfa me ta kipriaka kai polles fores eustoxa pernas ta minimata sou.exeis ena zitimataki me tin orthografia fisika pou mou xalaei kommati tin aisthitiki kathws eimai kai filologos i ginaika alla mikro ro kako...
fantazomai oti afou epelekses na grafeis gia na se diavazoun,perimeneis kai kritikes ektos apo sxolia.
sinexise tin kali douleia,telika auto mono ithela na pw... :)
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
 
Στήν πτέρυγα ψυχιατρικής τουλάχιστον κάμνουν καλό φαΐν:

:-)
 
γιαούρτι με μέλι τζαι αμύγδαλα!
κ. σβούρα είσαι τζαι φιλόλογος τζαι γράφεις greeklish τζαι μάσιεσαι τζαι για την ορθογραφία?
 
ahsthn koroua,, prosarmozetai stin tash tis epoxis..:D
 
firfiri m na erteis na sou mageirepsw ygieino fai na faeis na xortaseis k afista ta m&s!
 
Agapimene Firfiri, τζαι μεναν εχτες ηταν η πρωτη μου φορά που έφα Μ & S. Αλλά εμένα ήταν καλλίτερη η εμπειρία μου...3 λεπτά στο μάικρογουέιβ and the rest was ok. Αμπα τζαι εν έβρασες καλά το φαί??????? Μόλις έβρουμε αδκιάση θα μαγειρέψουμε κανονικό φαί. Έχω σου λουκανικούδκια και χαλλουμούδιν....είσαι ευπροσδεκτος στο 'σπίτι' μου { επίσης London }.
 
@svoura

sygnomin kyria. en tha to xanakamw :)
 
Όποτε δω διαφήμηση του M&S Food τρέχουν τα σάλια μου.

Την τελευταία με τες φράουλες τζιέ το chocolate truffle dipping sauce είδες την; Mouth watering.

Στο μάρκετινγκ διώ τους 10/10.

Στο φαϊ εν ένικσερω, εν εδοκίμασα.
 
pou na minoun mavra pou tin kkelle tous na minoun. epesa thima paraplanitikis diafimisis
 
mhpws en s&m food tlk?:p nice post firfirh!!! Elpizw na ephes na piaseis kanena guro meta!!;)
 
γυρο της διαιτας ομως, ισως τζιαι της τριαιτας
 
@roam Tou pellou kokko men taxeis...
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?